Vizualizezi pagina obiectivului turistic Situl Arheologic din Dumbravita, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Dumbravita, Romania precum: adresa Situl Arheologic, cum ajung la Situl Arheologic, program Situl Arheologic, preturi Situl Arheologic, poze Situl Arheologic, localizare pe harta Situl Arheologic si alte detalii Situl Arheologic.

  • Locatie: Dumbravita, Timis, Romania

Situl arheologic de la Cornesti se afla la 20 km de municipiul Timisoara, aici fiind descoperita cea mai mare asezare straveche din Europa.

Vechimea acesteia este de 3.500 de ani si se intinde pe suprafata de 1.722 hectare. Pentru descoperirile de la acest sit au venit arheologi din intreaga lume pentru a strange cat mai multe informatii despre acest loc.

Deocamdata nu se cunosc foarte multe detalii despre locuitorii acestei asezari. Se stie doar ca faceau parte din cultura Cruceni – Belegis, se ocupau cu agricultura, cresterea animalelor si traiau in case semi-ingropate, facute din gropi circulare, cu o structura din lemn si acoperite cu paie.

Cercetarile cu rezonanta magnetica au indicat existenta unei necropole de la finalul epocii bronzului si situri din neolitic si evul mediu;

In prezent se intocmeste un dosar pentru ca acest sit sa fie inclus pe lista patrimoniului UNESCO.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Dumbravita, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Situl Arheologic?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.