Vizualizezi pagina obiectivului turistic Situl Arheologic La pod la Rediu din Bosanci din Suceava, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Suceava, Romania precum: adresa Situl Arheologic La pod la Rediu din Bosanci, cum ajung la Situl Arheologic La pod la Rediu din Bosanci, program Situl Arheologic La pod la Rediu din Bosanci, preturi Situl Arheologic La pod la Rediu din Bosanci, poze Situl Arheologic La pod la Rediu din Bosanci, localizare pe harta Situl Arheologic La pod la Rediu din Bosanci si alte detalii Situl Arheologic La pod la Rediu din Bosanci.

  • Locatie: Suceava, Suceava, Romania

Situl arheologic La pod la Rediu este situat in localitatea Bosanci, in apropierea municipiului Suceava. Descoperirile cele mai importante s-au facut de o parte si de alta a podului ce leaga localitatea Ipotesti de localitatea Bosanci.

Descoperirile dovedesc locuirea acestei zone din cele mai vechi timpuri. Vestigiile descoperite dateaza din: neolitic (6500 – 3500 I. Hr.) – aschii, lame, nuclee de silex, urme de ceramica apartinand culturii precucuteni; necropola cu doua morminte de incineratie (secolele IV – III a. Hr, Latene); resturi de ceramica, in mare parte grosiera, de culoare gri sau caramizie, cateva fragmente realizate din pasta fina provenind, probabil, de la cultura Noua.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Suceava, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Situl Arheologic La pod la Rediu din Bosanci?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.