Vizualizezi pagina obiectivului turistic Situl Arheologic Pestera cu Apa din Romanesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Romanesti, Romania precum: adresa Situl Arheologic Pestera cu Apa, cum ajung la Situl Arheologic Pestera cu Apa, program Situl Arheologic Pestera cu Apa, preturi Situl Arheologic Pestera cu Apa, poze Situl Arheologic Pestera cu Apa, localizare pe harta Situl Arheologic Pestera cu Apa si alte detalii Situl Arheologic Pestera cu Apa.

  • Locatie: Romanesti, Timis, Romania

Situl arheologic Pestera cu apa de la Romanesti este situat pe teritoriul administrativ al localitatii Romanesti, in versantul stang al Vaii Pustina, la 2,2 km in amonte de confluenta acestui parau cu Bega Poienilor, in versantul nordic al “Dealului lui Filip”.

Cercetarile arheologice au inceput in anul 1948 si au fost initiate de catre profesorul Marius Moga. Ion Stratan si Florea Mogosanu au realizat cercetari intre anii 1960 – 1961, ultimele cercetari fiind realizate in anul 1991.

Situl prezinta mai multe niveluri de locuire: descoperiri paleolitice, orizontul Herculane – Cheile Turzii, cultura Tiszapolgar, cultura Cotofeni, cultura Balta sarata si cateva descoperiri din epoca fierului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Romanesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Situl Arheologic Pestera cu Apa?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.