Vizualizezi pagina obiectivului turistic Situl Arheologic Popina din Bordusani, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bordusani, Romania precum: adresa Situl Arheologic Popina, cum ajung la Situl Arheologic Popina, program Situl Arheologic Popina, preturi Situl Arheologic Popina, poze Situl Arheologic Popina, localizare pe harta Situl Arheologic Popina si alte detalii Situl Arheologic Popina.

  • Locatie: Bordusani, Ialomita, Romania

Situl arheologic Popina Bordusani este localizat in insula Balta Ialomitei, la circa 2,5 km nord fata de malul drept al bratului Borcea.

Descoperirile arheologilor au scos la iveala vestigii istorice din secolul VI i.Hr. si au permis, pentru prima data in Romania, cercetarea unei parti dintr-un astfel de sat preistoric; depunerile ulterioare demonstreaza existenta, timp de mai multe sute de ani, a unei comunitati apartinand culturii Gumelnita, (cca. 4600 – 4200 i.Hr.). In secolul II i.Hr., o comunitate getica se instaleaza aici. A fost descoperita chiar si o strada preistorica.

Acces: Se poate ajunge cu masina pana in comuna Bordusani, iar de acolo se traverseaza Dunarea, la Benturi, cu barcile pescarilor din zona sau cu bacul improvizat. Este situat pe cea mai inalta colina din zona.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bordusani, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Situl Arheologic Popina?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.