Vizualizezi pagina obiectivului turistic Siturile de la Runcu din Runcu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Runcu, Romania precum: adresa Siturile de la Runcu, cum ajung la Siturile de la Runcu, program Siturile de la Runcu, preturi Siturile de la Runcu, poze Siturile de la Runcu, localizare pe harta Siturile de la Runcu si alte detalii Siturile de la Runcu.

  • Locatie: Runcu, Gorj, Romania

Siturile situate pe raza comunei Runcu, aflata la poalele Muntilor Valcan, la 17 km vest de Targu Jiu, cuprind asezarea paleolitica “La Bulboc” situata la 800 m nord-vest de sat, pe ambele maluri ale Sohodolului, ce dateaza din epoca bronzului.

Exista aici si cateva desene rupestre – pe suprafata netezita a unei stanci s-au sapat, cu ajutorul unui instrument ascutit, scene si figuri izolate, intr-un stil exagerat. De asemenea, in pestera a fost descoperit un depozit compus din sapte coase dacice.

Asezarea civila “La Cruce” este situata la 300 m nord de sat, pe ambele maluri ale paraului Sohodol si dateaza din epoca bronzului, apartinand culturii Cotofeni, secolele II-III i.Hr. In vatra satului Runcu pot fi gasite ruinele unei constructii medievale din secolele XV-XVI.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Runcu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Siturile de la Runcu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.