Vizualizezi pagina obiectivului turistic Spitalul Inocentilor din Florenta, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Florenta, Italia precum: adresa Spitalul Inocentilor, cum ajung la Spitalul Inocentilor, program Spitalul Inocentilor, preturi Spitalul Inocentilor, poze Spitalul Inocentilor, localizare pe harta Spitalul Inocentilor si alte detalii Spitalul Inocentilor.

  • Locatie: Florenta, Toscana, Italia
  • Adresa: Piazza della SS Annunziata 12
  • Website: www.istitutodeglinnocenti.it
  • Telefon: 055 249 17 08
  • Pret: adult/redus €4/2.50
  • Program: 10am-7pm

Ospedale degli Innocenti (Spitalul Inocentilor) – cel mai vechi orfelinat din Europa – flancheaza Piata SS Annunziata pe partea de est. Orfelinatul a fost deschis in anul 1445 si a permis femeilor care au au nascut copii nedoriti sa-i lase aici anonim.

Porticul cu arcade a fost proiectat in anul 1419 de Brunelleschi si a fost prima loggia clasica din oras. Aceasta a servit mai tarziu ca exemplu pentru alti arhitecti renascentisti. Fatada este decorata cu medalioane de ceramica emailata, care descriu copii infasati. Ele au fost create de Andrea della Robbia, un artist florentin, care era specializat in reliefuri ceramice.

Cladirea este astazi casa unui mic muzeu cu o colectie de tablouri, cele mai multe dintre ele infatisand ‘Maica Domnului cu Pruncul’. Pictura cea mai notabila este ‘Adoratia magilor’ de Domenico Ghirlandaio, in care scena Nasterii contrasteaza puternic cu descrierea de fond a masacrului celor nevinovati. Orfelinatul, care este cunoscut oficial ca Ospedale degli Innocenti sau Spitalul Inocentilor, este numit dupa acest eveniment biblic.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Florenta, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Spitalul Inocentilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.