Vizualizezi pagina obiectivului turistic Star Ferry din Hong Kong, Hong Kong. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Hong Kong, Hong Kong precum: adresa Star Ferry, cum ajung la Star Ferry, program Star Ferry, preturi Star Ferry, poze Star Ferry, localizare pe harta Star Ferry si alte detalii Star Ferry.

Feribotul Star Ferry face parte din viata Hong Kong-ului de mai bine de un secol. In fiecare zi, atat rezidentii cat si vizitatorii folosesc acest feribot indragit, care isi croieste drum usor prin Victoria Harbour, ducand pasagerii catre destinatiile lor cu o eficienta de neegalat.

Serviciile de traversare a portului cu feribotul existau inca din anul 1888, cu ajutorul unui vas numit Morning Star, care mergea intre Pedders Wharf si Tsim Sha Tsui. Calatoria dura circa o ora cu acest feribot alimentat de carbuni, detinut de compania numita initial Kowloon Ferry Company. La inceputul secolului 20, compania a fost preluata de Star Ferry Company care a achizitionat mai multe vase, fiecare din ele avand cuvantul ‘Star’ in nume.

Transferul cu feribotul a devenit destul de popular printre localnici. Un taifun a lovit insula in anul 1906, suspendand cursele pentru scrut timp. Acesta a distrus 2 vase si a devastat docul pentru feriboturi, care a fost, ulterior, reproiectat, cu mai mult spatiu si eficienta mai mare. In anul 1933, Star Ferry Company a cumparat primul feribot cu motor diesel, numit in mod corespunzator ‘The Electric Star’. Pretul unei curse cu acest feribot modern era de 5 centi.

In timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial cursele au fost oprite pentru 44 de luni, cea mai mare pauza din istoria Star Ferry. Dupa razboi, era nevoie de reparatii ample, dar serviciul de transfer nu putea fi oprit. Nici macar tulburarile politice de la sfarsitul anilor 1960, care au amenintat serviciile de transport inca o data, nu au putut opri cursele zilnice.

La mai bine de 100 de ani de la inceputurile sale, Star Ferry Company a progresat de la cateva feriboturi cu o singura punte, alimentate cu carbuni, la o flota frumoasa de 12 vase cu motoare diesel, unele dintre ele putand transporta si 750 de persoane. Toate sunt dotate cu cabine superioare cu aer conditionat, unde pasagerii pot calatori confortabil, indiferent de vreme.

Feriboturile au curse intre Wanchai si Tsim Sha Tsui si intre Central si Tsim Sha Tsui. Acestea pleaca frecvent, intre 8 si 20 de minute unul de altul. Tarifele sunt destul de accesibile si o cursa cu aceste feriboturi istorice ar trebui sa fie in itinerariul oricarui turist in Hong Kong.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Hong Kong, Hong Kong? Doresti sa te cazezi in apropiere de Star Ferry?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.