Vizualizezi pagina obiectivului turistic Statuia Ecvestra a lui Mihai Viteazul din Bucuresti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bucuresti, Romania precum: adresa Statuia Ecvestra a lui Mihai Viteazul, cum ajung la Statuia Ecvestra a lui Mihai Viteazul, program Statuia Ecvestra a lui Mihai Viteazul, preturi Statuia Ecvestra a lui Mihai Viteazul, poze Statuia Ecvestra a lui Mihai Viteazul, localizare pe harta Statuia Ecvestra a lui Mihai Viteazul si alte detalii Statuia Ecvestra a lui Mihai Viteazul.

  • Locatie: Bucuresti, Bucuresti, Romania

Statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul sculptata de A. Carierr Belleuse in 1876 reprezinta pe unul dintre cei mai de seama domnitori (1593-1601), conducatorul luptei poporului roman impotriva dominatiei otomane, care a izbutit sa reuneasca sub autoritatea lui pentru scurt timp cele trei tari romanesti: Moldova, Tara Romaneasca si Transilvania.

Statuia, turnata in bronz, il infatiseaza pe voievod calare pe un cal avantat si tinand in mana ridicata o secure de lupta.

Soclul de piatra poarta pe cele patru fete cate o stema de bronz: in fata si in spate vulturul Tarii Romanesti, pe o latura zimbrul Moldovei, iar pe cealalta latura stema Transilvaniei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bucuresti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Statuia Ecvestra a lui Mihai Viteazul?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Situata langa Universitate statuia iti insufla patrotism de cate ori o privesti.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Eos
Bucuresti, Bucuresti

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Eos

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.