Vizualizezi pagina obiectivului turistic Statuia Ecvestra a lui Stefan cel Mare din Suceava, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Suceava, Romania precum: adresa Statuia Ecvestra a lui Stefan cel Mare, cum ajung la Statuia Ecvestra a lui Stefan cel Mare, program Statuia Ecvestra a lui Stefan cel Mare, preturi Statuia Ecvestra a lui Stefan cel Mare, poze Statuia Ecvestra a lui Stefan cel Mare, localizare pe harta Statuia Ecvestra a lui Stefan cel Mare si alte detalii Statuia Ecvestra a lui Stefan cel Mare.

  • Locatie: Suceava, Suceava, Romania

Statuia ecvestra a lui Stefan cel Mare se afla in orasul Suceava, oras capitala de judet, care se desfasoara pe malul drept al raului cu acelasi nume. Construit din bronz, monumentul este inchinat domnitorului Moldovei, Stefan cel Mare, care s-a aflat pe tronul Moldovei intre anii 1457-1504.

Monumentul se afla localizat in parcul Cetatii de Scaun din Suceava si este opera sculptorului Iftimie Barladeanu. Statuia care il prezinta pe domnitorul moldovean calare pe calul sau, Voitis, a fost dezvelita in anul 1977. Monumentalitatea statuii se poate observa usor. Inalta de 23 m (statuie + soclu), ea se face vizibila din orice punct al orasului.

Monumentul se ridica la dimensiunea personalitatii nu prea inaltului domnitor. Statuia din bronz are o inaltime de 8 m si o latime 2 m, este asezata pe un soclu de travertin cu inaltimea de 15 m, lungimea de 6 m si latimea de 2,10 m. Pe soclu, se afla doua altoreliefuri (tehnica folosita in sculptura), care reprezinta o scena de batalie, pe o parte laterala, si o scena de la Curtea domneasca, pe cealalta parte laterala.

De la inaltimea celui mai mare monument din tara, Stefan cel Mare priveste peste toate cele patru zari ale orasului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Suceava, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Statuia Ecvestra a lui Stefan cel Mare?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.