Vizualizezi pagina obiectivului turistic Statuia Ecvestra si Basorelieful Inchinat lui Mihai Viteazul din Alba Iulia, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Alba Iulia, Romania precum: adresa Statuia Ecvestra si Basorelieful Inchinat lui Mihai Viteazul, cum ajung la Statuia Ecvestra si Basorelieful Inchinat lui Mihai Viteazul, program Statuia Ecvestra si Basorelieful Inchinat lui Mihai Viteazul, preturi Statuia Ecvestra si Basorelieful Inchinat lui Mihai Viteazul, poze Statuia Ecvestra si Basorelieful Inchinat lui Mihai Viteazul, localizare pe harta Statuia Ecvestra si Basorelieful Inchinat lui Mihai Viteazul si alte detalii Statuia Ecvestra si Basorelieful Inchinat lui Mihai Viteazul.

  • Locatie: Alba Iulia, Alba, Romania

Amplasata in fata palatului princiar, statuia lui Mihai Viteazul a fost realizata in bronz de catre sculptorul Oscar Han (1968).

Amplasat in fata Palatului Princiar, in spatele statuii ecvestre, basorelieful a fost realizat de catre Horia Flamandu (1975) si-l reprezinta pe Mihai Viteazul primind omagiile celor trei tari romane unite.

Basorelieful are o lungime de 6,20 m si o latime de 3 m, iar la baza se afla o placa pe care este insemnat “Aici la Alba Iulia in anul 1600 ca un simbol al dreptului istoric al poporului roman de a trai unit, liber si independent s-a infaptuit prin lupta si vointa neamului, prin vitejia si geniul marelui voievod Mihai Viteazul, maretul act al primei uniri politice a celor trei principate romane- Tare Romaneasca, Moldova, Transilvania – mai 1975”.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Alba Iulia, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Statuia Ecvestra si Basorelieful Inchinat lui Mihai Viteazul?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.