Vizualizezi pagina obiectivului turistic Statuia Generalului Alexandr Suvorov din Dumbraveni, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Dumbraveni, Romania precum: adresa Statuia Generalului Alexandr Suvorov, cum ajung la Statuia Generalului Alexandr Suvorov, program Statuia Generalului Alexandr Suvorov, preturi Statuia Generalului Alexandr Suvorov, poze Statuia Generalului Alexandr Suvorov, localizare pe harta Statuia Generalului Alexandr Suvorov si alte detalii Statuia Generalului Alexandr Suvorov.

  • Locatie: Dumbraveni, Vrancea, Romania

Statuia generalului Alexandr Suvorov se afla in satul Dragosloveni, comuna Dumbraveni, judetul Vrancea.

Alexandr Suvorov a fost general de divizie, guvernator al Crimeei si a obtinut principalele victorii in razboiul ruso-austro-turc (1787-1792). A alungat de la Focsani armata turca, a distrus la Vadul Ramnic armata marelui vizir si a fost ridicat la gradul de generalissim si distins cu titlu de conte de Ramnic.

Tarina Ecaterina a-II-a l-a ridicat la gradul de feldmaresal, i-a acordat titlu de print si i-a daruit un baston de comandant in aur si o coroana de diamante. Pavel I insa l-a decazut din rang si i-a interzis intrarea in Moscova. A murit in anul 1800. Fiul sau Nicolae, aghiotant al tarului Aleksandr I Pavlovici, este inmormantat in Biserica Domneasca din Ramnicu Sarat.

Statuia ridicata in Vrancea il reprezinta pe Suvorov calare pe un cal de stepa cu bicornul in mana rostind Sa ne ajute D-zeu vitejilor.Ura! Initiativa ridicarii unui monument pentru Suvorov a fost a Societatii Istorice Militare Ruse in anul 1911.

Monumentul este amplasat pe un soclu de granit rosu de Finlanda si inconjurat de trei basoreliefuri in bronz ce prezinta batalia cavaleriei ruse la Campul Mieilor, cazacii si grenadierii rusi intrand in cetatea turca si husarii din Regimentul IV al printului de Coburg.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Dumbraveni, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Statuia Generalului Alexandr Suvorov?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Statuia militarului rus poate fi vazuta din E 85, intre Rm. Sarat si Focsani, pe partea stanga, daca te indrepti c[tre Focsani, localitatea Dumbraveni.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.