Vizualizezi pagina obiectivului turistic Statuia lui Christos din Lisabona, Portugalia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Lisabona, Portugalia precum: adresa Statuia lui Christos, cum ajung la Statuia lui Christos, program Statuia lui Christos, preturi Statuia lui Christos, poze Statuia lui Christos, localizare pe harta Statuia lui Christos si alte detalii Statuia lui Christos.

  • Locatie: Lisabona, Portugalia
  • Adresa: Alto do Pragal Almada
  • Transport - barca: Cacilhas
  • Transport - autobuz: 101
  • Website: www.cristo-rei.com
  • Telefon: 212 751 000
  • Pret: adult/redus €4/2
  • Program: 9.30am-6pm

Statuia lui Christos din Lisabona este un monument si altar catolic dedicat Preasfintei Inimi a lui Isus Christos. A fost inspirat din Statuia Cristo Redentor din Rio de Janeiro, Brazilia, dupa ce Cardinalul Patriarh al Lisabonei a vizitat acel monument. Proiectul a fost inaugurat pe 17 mai 1959, pe vremea cand Portugalia era condusa de autoritarul Presedinte al Consiliului de Ministri, António de Oliveira Salazar. Imensa statuie din ciment a fost ridicata pentru a simboliza recunostinta portughezilor pentru faptul ca au ramas neutri in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Monumento Cristo Rei este asezat pe o stanca izolata, inalta de 133 de metri, cu vedere la raul Tajo. Este cel mai inalt punct din municipalitatea Almada, situat pe un platou dominat de Podul 25 Aprilie. Monumentul consista dintr-un piedestal trapezoidal inalt de 82 de metri care suporta statuia de 28 de metri. Baza sa a fost proiectata de arhitectul António Lino, in forma unei porti, in timp ce statuia lui Christos a fost opera lui Francisco Franco de Sousa. Cele patru arcade ale bazei sunt orientate in directia punctelor cardinale. Statuia, comparabila cu cea din Rio de Janeiro, formeaza o cruce, Isus avand bratele intinse, cu fata spre Lisabona, ca si cum ar vrea sa imbratiseze orasul.

La baza statuii, la inaltimea de 82 de metri, se afla o platforma de observatie care ofera privelisti minunate asupra orasului, asupra raului Tajo si asupra Podului 25 Aprilie. Interiorul monumentului este divizat in mai multe spatii, care includ o biblioteca, un bar, doua sali si o capela principala. Ocupand o cincime din inaltimea piedestalului, Capela Maicii Domnului a Pacii are intrarea prin fatada nordica. In interiorul stalpilor piedestalului se afla lifturi care ofera acces la terasa din varf.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Lisabona, Portugalia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Statuia lui Christos?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.