Vizualizezi pagina obiectivului turistic Statuia lui Cosimo I de Medici din Florenta, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Florenta, Italia precum: adresa Statuia lui Cosimo I de Medici, cum ajung la Statuia lui Cosimo I de Medici, program Statuia lui Cosimo I de Medici, preturi Statuia lui Cosimo I de Medici, poze Statuia lui Cosimo I de Medici, localizare pe harta Statuia lui Cosimo I de Medici si alte detalii Statuia lui Cosimo I de Medici.

  • Locatie: Florenta, Toscana, Italia

Statuia Ecvestra a lui Cosimo I de Medici se afla situata in centrul Pietei Signoria din Florenta. Statuia a fost comandata de catre Ferdinando I de Medici sculptorului Giambologna in anul 1587. El si-a dorit acest monument in onoarea tatului sau, care a fost primul Mare Duce de Toscana.

Grupul statuar a fost finalizat in anul 1594 si il reprezinta pe Cosimo I de Medici calare pe un cal. Grupul statuar a fost fixat pe un postament de marmura pe care au fost amplasate trei basoreliefuri reprezentand episoade importante din viata sa: alegerea sa ca Duce (care a avut loc in 1537), cucerirea orasului Siena (1555) si conferirea titlului de Mare Duce (1569), fiecare cu un basorelief si nota explicativa in partea de sus, in limba latina. Pe lateralul piedestalul sunt Capricornii, simbolul astral al lui Cosimo. Pe partea de est, o alta inscriptie in limba latina, sculptata in bronz, cinsteste companiile Marelui Duce.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Florenta, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Statuia lui Cosimo I de Medici?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.