Vizualizezi pagina obiectivului turistic Statuia lui Ferdinand I de Medici si cei Patru Mauri din Livorno, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Livorno, Italia precum: adresa Statuia lui Ferdinand I de Medici si cei Patru Mauri, cum ajung la Statuia lui Ferdinand I de Medici si cei Patru Mauri, program Statuia lui Ferdinand I de Medici si cei Patru Mauri, preturi Statuia lui Ferdinand I de Medici si cei Patru Mauri, poze Statuia lui Ferdinand I de Medici si cei Patru Mauri, localizare pe harta Statuia lui Ferdinand I de Medici si cei Patru Mauri si alte detalii Statuia lui Ferdinand I de Medici si cei Patru Mauri.

  • Locatie: Livorno, Toscana, Italia

Statuia lui Ferdinand I de Medici cu cei patru mauri, se gaseste in Piata Micheli din Livorno. Monumentul este opera sculptorului Giovani Bandini si a fost ridicat in anul 1617, in onoarea lui Ferdinand de Medici. Grupul statuar este asezat in fata unui doc mic al portului Livorno, in apropierea zidurilor puternice ale Fortezza Vecchia.

Monumentul celor patru mauri celebreaza triumful lui Ferdinand I de Medici impotriva piratilor din Mediterana si a turcilor. Sculptorul Pietro Tacca a adaugat in etape (1623 si 1636) patru mauri in lanturi. Tadeo de Michele a realizat un grup de trofee barbare care au fost adaugate monumentului lui Ferdinand I. In anul 1799, in timpul invaziei franceze din Livorno, monumentul a fost jefuit de trofeele barbare, ramanand numai statuia lui Ferdinand I cu cei patru mauri.

Monumentul este alcatuit din cei patru mauri (de etnii diferite), in lanturi de bronz, in spatele unui piedestal inalt, pe care sta statuia lui Ferdinand I. In secolul al 19-lea, monumentul a fost mutat in Piazza Grande, dupa care a fost stramutat pe fostul amplasament din fata portului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Livorno, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Statuia lui Ferdinand I de Medici si cei Patru Mauri?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Mi s a parut ca monumentul este carte a de vizita a orasului Livorno ,care strajuieste in fata unuia dintre palatele Medici cu fata la port si fortareata veche.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.