Vizualizezi pagina obiectivului turistic Statuia lui Gregorius de Nin din Split, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Split, Croatia precum: adresa Statuia lui Gregorius de Nin, cum ajung la Statuia lui Gregorius de Nin, program Statuia lui Gregorius de Nin, preturi Statuia lui Gregorius de Nin, poze Statuia lui Gregorius de Nin, localizare pe harta Statuia lui Gregorius de Nin si alte detalii Statuia lui Gregorius de Nin.

  • Locatie: Split, Croatia

Monumentul dedicat Episcopului Grgur Ninski, o statuie monumentala, se afla in afara zidurilor de nord ale palatului lui Diocletian, chiar in fata Portii de Aur, fiind opera sculptorului Ivan Mestrovic.

Grgur Ninski (Grigore din Nin) a fost un episcop medieval croat, care s-a opus cu tarie Papei de la Roma, care obliga ca slujba in biserica sa se tina in limba latina, greu inteleasa de enoriasi, si a introdus limba croata in serviciile religioase in anul 926. Sculptura a fost initial situata in peristil, dar, in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, a fost mutata in afara orasului de catre fortele de ocupatie italiene.

Ivan Mestrovic a inaugurat monumentul in anul 1929, pentru a comemora 1000 de ani de la utilizarea limbii croate in cultura si religie. Monumentul are 20m inaltime si este instalat intr-un parc, pe partea de nord a zidurilor.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Split, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Statuia lui Gregorius de Nin?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.