Vizualizezi pagina obiectivului turistic Statuia Lupoaica Romei (Lupa Capitolina) din Bucuresti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bucuresti, Romania precum: adresa Statuia Lupoaica Romei (Lupa Capitolina), cum ajung la Statuia Lupoaica Romei (Lupa Capitolina), program Statuia Lupoaica Romei (Lupa Capitolina), preturi Statuia Lupoaica Romei (Lupa Capitolina), poze Statuia Lupoaica Romei (Lupa Capitolina), localizare pe harta Statuia Lupoaica Romei (Lupa Capitolina) si alte detalii Statuia Lupoaica Romei (Lupa Capitolina).

  • Locatie: Bucuresti, Bucuresti, Romania

Statuia Lupoaica Romei (Lupa Capitolina) este o statuie din Bucuresti, amplasata pana recent in Piata Romana.

Monumentul a fost primit in dar de capitala Romaniei din partea municipalitatii orasului Roma in anul 1906. El reprezinta legendara lupoaica care i-ar fi alaptat pe intemeietorii Romei, Romulus si Remus, pe cand erau copii.

Inițial, statuia a fost asezata pe un piedestal din piatra, ce purta acronimul SPQR (Senatus Populus Que Romanus, Senatul si Poporul Roman), ea fiind amplasata mai intai in incinta “Arenelor Romane” din “Parcul Carol I” (la 7 septembrie 1906), apoi (in 1908) in Piata Sfantul Gheorghe (care atunci se numea Piata Romei).

In anul 1931 a fost mutata pe Dealul Mitropoliei, in anul 1965 in mijlocul parculetului din Piata Dorobanti, iar in anul 1997 in Piata Romana, unde se gasea pana in 2009. Intre timp, a fost de mai multe ori furata (partial: Romulus sau Remus sau in totalitate) si regasita. Disparea periodic si “pentru intretinere”.

In 2010, statuia a fost amplasata pe Bd. I.C. Bratianu, in fata magazinului Bucuresti.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bucuresti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Statuia Lupoaica Romei (Lupa Capitolina)?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Am trecut de multe ori pe acolo si am remarcat faptul ca oamenii nu ami au timp sa admire biserici, monumente, etc.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Eos
Bucuresti, Bucuresti

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Eos

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.