Vizualizezi pagina obiectivului turistic Statuia pedestra a lui Decebal din Deva, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Deva, Romania precum: adresa Statuia pedestra a lui Decebal, cum ajung la Statuia pedestra a lui Decebal, program Statuia pedestra a lui Decebal, preturi Statuia pedestra a lui Decebal, poze Statuia pedestra a lui Decebal, localizare pe harta Statuia pedestra a lui Decebal si alte detalii Statuia pedestra a lui Decebal.

  • Locatie: Deva, Hunedoara, Romania

Statuia pedestra a lui Decebal se inalta la intrarea in parcul orasului, intregind perspectiva asupra Dealului Cetatii si Cetatii Deva. Statuia a fost dezvelita in 1937, fiind realizata de sculptorul Radu Moga (1905-1950) profesor la liceul Avram Iancu din Brad.

In 1944 basorelieful de pe soclu reprezentand harta Romaniei intregite a fost inlaturat, locul ramanand gol pana la 1966 cand s-a fixat un basorelief care reprezinta o scena de lupta daco-romana realizat de sculptorul Nicolae Adam. Alaturi de acest basorelief pe soclu mai exista un basorelief cu Lupoaica cu Romolus si Remus si unul care il infatisaza pe Horea, Closca, Crisan si Avram Iancu.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Deva, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Statuia pedestra a lui Decebal?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Este situata la intrarea in parcul foarte frumos amenajat din localitatea Deva foarte aproape de Telecabina ce urca la Cetate!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Vila Royal
Deva, Hunedoara

Vezi pagina unitatii de cazare Vila Royal

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.