Vizualizezi pagina obiectivului turistic Statuia Sfanta Maria si Sfantul Ioan Nepomuk din Timisoara, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Timisoara, Romania precum: adresa Statuia Sfanta Maria si Sfantul Ioan Nepomuk, cum ajung la Statuia Sfanta Maria si Sfantul Ioan Nepomuk, program Statuia Sfanta Maria si Sfantul Ioan Nepomuk, preturi Statuia Sfanta Maria si Sfantul Ioan Nepomuk, poze Statuia Sfanta Maria si Sfantul Ioan Nepomuk, localizare pe harta Statuia Sfanta Maria si Sfantul Ioan Nepomuk si alte detalii Statuia Sfanta Maria si Sfantul Ioan Nepomuk.

  • Locatie: Timisoara, Timis, Romania

Statuia Sfanta Maria si Sfantul Ioan Nepomuk este situata in Piata Libertatii din muncipiul Timisoara. Monumentul a fost realizat in anul 1756 la Viena, de catre F. Blim si E. Wasserburger, in stil baroc.

Ansamblul statuar cuprinde 2 personaje principale: Sfantul Ioan Nepomuk, patronul catolicismului in Banat si Sfanta Fecioara Maria, care tine in mana flori de crin, simbolul puritatii. In plan secundar se afla sfintii Rochus, Carol Boromeu si Sebastian.

Soclul pe care este construit ansamblul are trei laturi ce ilustreaza reliefuri cu evenimentele ce au dus la supliciul canonicului praghez: canonicul ascultand spovedania reginei Ioana, inchizitorul regelui carol, curios sa afle taina spovedaniei si aruncarea canonicului in raul Valtava de pe actualul pod Carol din Praga.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Timisoara, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Statuia Sfanta Maria si Sfantul Ioan Nepomuk?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.