Vizualizezi pagina obiectivului turistic Strada Decumanus din Porec, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Porec, Croatia precum: adresa Strada Decumanus, cum ajung la Strada Decumanus, program Strada Decumanus, preturi Strada Decumanus, poze Strada Decumanus, localizare pe harta Strada Decumanus si alte detalii Strada Decumanus.

  • Locatie: Porec, Istria, Croatia

Strada Decumanus este strada principala a centrului istoric din Porec, care incepe din Piata Libertatii, cu case construite in stil roman, conservate in frumusetea lor originala, cu strazi inguste pavate cu piatra cubica cu modele diferite, insa asezate uniform. Cladirile n-au mai mult de 2-3 etaje, insa pastreaza arhitectura venetiana, multe dintre acestea fiind doar din piatra si caramida pe exterior, au ferestre largi, iar unele mai pastreaza balcoanele mici si inguste din piatra, specifice arhitecturii romane.

Biserica Euphrasius (sec. 5) este unul din cele mai importante monumente culturale din Porec, fiind sub protectia UNESCO din anul 1997. De asemenea merita atentia biserica si centrul parlamentului, construite in stil baroc, precum si Palatul Franciscan in stil gotic.

De-o parte si de alta a strazii exista numeroase magazine, majoritatea dintre ele cu suveniruri, bijuterii, magazine de confectii, dar si magazine cu produse italiene, masti, costume de carnaval sau incaltaminte, pizzerii, cafenele. Mai multe cladiri gotice sunt situate de-a lungul Corso Decumanus la Trg Matije Gupca, complexul de cladiri gotice construite in mijlocul secolului al 13-lea.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Porec, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Strada Decumanus?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.