Vizualizezi pagina obiectivului turistic Strada Kalelarga din Zadar, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Zadar, Croatia precum: adresa Strada Kalelarga, cum ajung la Strada Kalelarga, program Strada Kalelarga, preturi Strada Kalelarga, poze Strada Kalelarga, localizare pe harta Strada Kalelarga si alte detalii Strada Kalelarga.

  • Locatie: Zadar, Croatia

Kalelarga este o strada din Zadar, construita in timpul stapanirii venetiene. Nicio alta stapanire dupa aceasta nu a schimbat nimic si strada s-a conservat ca la inceputuri. In timp s-a numit: Magna Via, Via Grande, Ruga Magistra sau Sf Ecaterina (manastirea cu acest hram se gaseste localizata pe strada). Calle Larga (Kalelarga) este umele cel il pastreaza din timpul venetienilor.

Dupa anul 1920, Tratatul Rapallo a alocat Zadarul Regatului Italiei iar pentru aceasta strada s-a utilizat exclusiv numele italian Calle Larga, pana la sfarsitul celui de Al Doilea Razboi Mondial, dupa care a fost numita Tineretului si Ivo Lola Ribar. Croatii au scris numele strazii Kalelarga si tot asa l-au pronuntat.

Kalelarga incepe in Piata Petar Zoranica, langa ruinele Poartii lui Traian, coloana templului lui Jupiter, si duce pana in Piata Poporului. Pe langa Manastirea Sf Ecaterina, pe aceasta strada s-a aflat vechiul teatru, Teatro Nobile. La scurta departare de locatia acestuia se afla actualul teatru.

Chiar aici in anul 1730, Carceninga Iosif, primul producator de Maraschino, a deschis prima cafenea din Zadar. In timp i-a urmat Caffe Centrale. Bombardamentele aliatilor din Zadar din anii 1943-1944 au distrus Kalelarga pana la ruina, care a inceput sa fie reconstruita incepand cu anul 1960.

Pentru Zadar, Kalelarga este mai mult decat numele strazii principale a orasului. Este un cult pentru acest spatiu si unul dintre simbolurile orasului care starneste amintiri despre momente si evenimente frumoase, ca un loc de socializare, divertisment si recreere, procesiuni si festivitati, precum si primele iubiri. Se spune ca pe strada Kalelarga a inceput si s-a incheiat dragostea pentru multe generatii din Zadar. Pe Kalelarga se afla ce s-a intamplat in Zadar sau ce urmeaza sa se intample, cum trebuie sa te imbraci si ceea ce se poarta. Kalelarga isi are chiar si propriul imn.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Zadar, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Strada Kalelarga?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.