Vizualizezi pagina obiectivului turistic Strada Vaci Utca din Budapesta, Ungaria. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Budapesta, Ungaria precum: adresa Strada Vaci Utca, cum ajung la Strada Vaci Utca, program Strada Vaci Utca, preturi Strada Vaci Utca, poze Strada Vaci Utca, localizare pe harta Strada Vaci Utca si alte detalii Strada Vaci Utca.

  • Locatie: Budapesta, Pest, Ungaria

Vaci Utca este o strada populara de shopping din Budapesta. Strada porneste din piata Vörösmarty, unde este pietonala, si duce pana la Marea Piata Centrala de langa Fővám tér. Zona nordica, cea pietonala, este cea mai interesanta, beneficiind de multe magazine si chiar unele obiective turistice.

Strada cu numele Vaci a fost formata in secolul 18, dar cele mai multe cladiri marete situate de-a lungul strazii dateaza din secolul 19 si inceputul secolului 20. Bulevardul a fost mult timp locul in care bogatii Budapestei isi cheltuiau banii, desi, initial, era o zona comerciala accesibila tuturor. Cu toate acestea, in primele decade ale secolului 20 strada era preferata de cei care voiau sa se bucure de o plimbare placuta de seara si astfel, magazinele de aici au devenit din ce in ce mai exclusiviste.

Desi majoritatea magazinelor sunt buticuri de moda, in ultimul timp, datorita dezvoltarii industriei turismului in Budapesta, au aparut si multe magazine de suveniruri pe strada Vaci si pe strazile care o intersecteaza. Aici este locul ideal pentru turistii care vor sa cumpere un tricou drept cadou pentru rude sau o cana cu ‘I Love Budapest’ pentru colegii de munca. Strada este plina si de baruri si cafenele care ofera gustari sau bauturi alcoolice. Pe aleile din zona veti gasi si restaurante de familie unde puteti gusta din bucataria locala.

Unele din cele mai interesante cladiri de pe Vaci Utca se gasesc langa piata Vörösmarty. Cea mai atragatoare este casa Thonet, de la numarul 11, datorita fatadei sale colorate realizata din placi Zsolnay. La numarul 9 se afla teatrul Pest, gazduit de o cladire mare neoclasica. Aici a fost Hanul celor Sapte Electori, locul unde, in 1823, Franz Lizt a avut un spectacol, la varsta de 12 ani.

O serie de fantani infrumuseteaza strada comerciala. Cea mai faimoasa este fantana fata Fisher, Halászlány-kút, din piata Kristóf. A fost creata in anul 1862 de László Dunaiszky. Putin mai departe se afla o alta fantana din secolul 19, cu o statuie de bronz a zeului grec Hermes. O a treia fantana, creata in anul 1979 de Ottó Szenczi, este situata aproape de capatul sudic al zonei pietonale. Este cunoscuta ca fantana baietelului, Kisfiús díszkút, si prezinta o statuie centrala a unui baiat nud.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Budapesta, Ungaria? Doresti sa te cazezi in apropiere de Strada Vaci Utca?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Celebra strada pietetonala si comerciala din Budapesta si din lume,cunoscuta prin arhitectura cladirilor,magazinele de firma,cafenele si restaurante este infrumusetata de prezenta fantanilor ,opere ale sculptorilor si pietrarilor maghiari.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.