Vizualizezi pagina obiectivului turistic Stramtoarea Bosfor din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Stramtoarea Bosfor, cum ajung la Stramtoarea Bosfor, program Stramtoarea Bosfor, preturi Stramtoarea Bosfor, poze Stramtoarea Bosfor, localizare pe harta Stramtoarea Bosfor si alte detalii Stramtoarea Bosfor.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Unul din cele mai strategice canale navigabile, Bosforul face legatura intre Marea Neagra si Marea Marmara iar impreuna cu stramtoarea Dardanele (in turca „Canakkale”) desparte Europa de Asia; este o vale inundata care urmeaza un curs iregular dinspre nord-est spre sud-vest pe o lungime de 32 de kilometri, 730-3300 metri latime si 30-120 metri adancime.

Cuvantul Bosfor provine dintr-un cuvant cu origine necunoscuta din limba tracilor. Acest cuvant este interpretat in greaca ca insemnand “Vadul Vacii”, din legenda lui Io, una dintre iubitele lui Zeus, care a inotat peste stramtoare ca o vaca urmarita si deranjata incontinuu de mustele trimise de Hera.

Acest canal este foarte aglomerat atat de vase si tancuri petroliere cat si de pescari si vasele de croaziera pentru turisti. Peste canal trec doua poduri suspendate. Primul, Podul Bogazici, face legatura intre Beylerbeyi si Ortaköy si a fost inaugurat in 1973. Are 1074 metri lungime, 165 metri inaltime (stalpi) si 6 benzi de circulatie. Cel de-al doilea, Podul Fatih Sultan Mehmet, face legatura intre Anadolu Hisari si Rumeli Hisari si a fost inaugurat in 1988. Are 1090 metri lungime, 65 de metri inaltime si 8 benzi de circulatie.

Cu maluri pe alocuri inalte de 200 de metri, cu palatele, ruinele si gradinile din imprejurimi, Bosforul este o atractie turistica din Istanbul ce se mandreste cu una din cele mai frumoase privelisti din Turcia. Cel mai bun mod de a admira Bosforul in toata splendoarea lui este de a va imbarca intr-un vapor de croaziera (astfel puteti admira si cateva din vechile case de lemn ale otomanilor numite “Yali” in turca).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Stramtoarea Bosfor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.