Vizualizezi pagina obiectivului turistic Tabara de Sculptura in Aer Liber din Magura, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Magura, Romania precum: adresa Tabara de Sculptura in Aer Liber, cum ajung la Tabara de Sculptura in Aer Liber, program Tabara de Sculptura in Aer Liber, preturi Tabara de Sculptura in Aer Liber, poze Tabara de Sculptura in Aer Liber, localizare pe harta Tabara de Sculptura in Aer Liber si alte detalii Tabara de Sculptura in Aer Liber.

  • Locatie: Magura, Buzau, Romania

Tabara de sculptura de la Magura a fost organizata din nevoia de libertate artistica, incurajand artistii tineri sa isi expuna creatiile, sa faca experimente si sa se descopere intr-un cadrul inspirational unic.

Astfel de tabere exista in Europa Occidentala inca din anul 1950, insa in Romania fenomenul a luat amploare ceva mai tarziu, in anul 1970. Anul 1970 a marcat si aniversarea a 16 secole de atestare documentara a Buzaului.

Pe atunci simpozioanele organizate nu aveau tematica, iar alegerea autorilor se facea intr-un mod liber. Se aducea blocuri de piatra de la Ciuta, erau raspandite in spatiul unei poiene largi, numerotate, iar sculptorii extrageau dintr-o caciula un numar. Piatra pe care hazardul le-o harazea ca materie prima se intrupa in forma artistica prin imaginar, constiinta si program estetic, dincolo de orice constrangere.

A rezultat un patrimoniu artistic de o valoare exceptionala care, din pacate, dupa 1990 a fost vandalizat si distrus.

Tabara de sculptura de la Magura a cunoscut 16 editii, vara de vara adunand sculptori ce au realizat in timp un adevarat muzeu in aer liber, cu opere de o valoare artistica exceptionala, expuse intr-un cadru mirific unic.

Fiecare editie isi are propriul spatiu si propria pisanie, astfel incat vizitatorul se poate orienta si identifica lucrarile.

Tabara de sculptura, actualul muzeu in aer liber, se intinde pe o suprafata de 20 ha si reprezinta o adevarata calatorie in timp si spatiu.

Vei fi impresionat de diversitatea formelor, raporturile intre peisaj, lumina si arta, acestea fiind unele dintre motivele care au facut din Magura prima scoala romaneasca de sculptura din tara.

Accesul se face din DN10 (Buzau-Brasov) si DJRO3G-Hales-Ciolanu.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Magura, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Tabara de Sculptura in Aer Liber?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 2 calificative)
romeo j

romeo-j

Se afla la doi pasi de Manastirea Ciolanu si merita studiate exponatele! Daca romanasii nostri nu ar mai arunca gunoaiele pe acolo ar fi mai frumos locul!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

romeo j

romeo-j

Este aceeasi placere ca de fiecare data sa revezi aceste exponate create cu sudoare si talent.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

romeo j

romeo-j

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

romeo j

romeo-j

Prin mijlocul acestor hectare de verdeata, aer curat si obiecte de arta roase de timp se afla si un trsaeu de circa 30 de minite de mers lejer catre Schitul Cetatuia.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.