Vizualizezi pagina obiectivului turistic Tabularium din Roma, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Roma, Italia precum: adresa Tabularium, cum ajung la Tabularium, program Tabularium, preturi Tabularium, poze Tabularium, localizare pe harta Tabularium si alte detalii Tabularium.

  • Locatie: Roma, Lazio, Italia

Cladirea a fost conceputa pentru a gazdui arhivele publice ale statului, inregistrari ale decretelor Senatului gravate pe tabulae de bronz (de unde si numele de tabularium pentru orice arhiva a lumii romane). Cladirea a fost construita de Quintus Lutatius Catulus, Consul, in 78 i.Hr., ca parte a unui program de lucrari publice pentru reabilitarea Colinei Capitoline, care in anul 83 i.Hr. a suferit un mare un incendiu. Cladirea este amplasata la subsol. Cladirea propriu-zisa a Tabulariumului a avut mai multe etaje, cu vedere la spatele Pietei Capitoliului si a ocupat zona dintre cele doua inaltimi de pe Dealul Capitoliului.

In prezent, Tabularium este parte a Muzeelor Capitoline si este accesat prin Galeria Lapidarium care leaga Palazzo Nuovo cu Palazzo dei Conservatori. Coridorul ingust de la primul etaj, iluminat de deschideri dreptunghiulare cioplite din subsolul robust, este acoperit de un pavilion boltit, galerie cu arcade mari incadrate de elemente arhitecturale. Galeria poate fi vizita si este bine conservata.

In Evul Mediu, o cetate a fost construita pe ruinele Tabularium, iar acest lucru a fost mai tarziu transformat in Palazzo Senatorio. De atunci, cladirea a fost folosita pentru functii asociate cu administrarea orasului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Roma, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Tabularium?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.