Vizualizezi pagina obiectivului turistic Teatrul National din Praga, Cehia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Praga, Cehia precum: adresa Teatrul National, cum ajung la Teatrul National, program Teatrul National, preturi Teatrul National, poze Teatrul National, localizare pe harta Teatrul National si alte detalii Teatrul National.

  • Locatie: Praga, Cehia
  • Adresa: Národní třída 2 Nové Město
  • Transport - tramvai: 6, 9, 18, 21, 22
  • Website: www.narodni-divadlo.cz
  • Telefon: 224 901 377
  • Pret: 30-1000Kč
  • Program: casele de bilete 10am-6pm

Teatrul National din Praga, o cladire renascentista construita la sfarsitul secolului 19, este una din cele mai importante cladiri ale orasului deoarece este vazuta ca un simbol al culturii si independentei Republicii Cehe.

Pe la mijlocul secolului 19, pe vremea cand Praga era inca sub dominatia austriaca, cetatenii praghezi au planuit constructia unui teatru care sa fie simbolul culturii cehe. Dupa ce guvernul de la Viena a refuzat sa finanteze constructia teatrului, s-a facut un apel catre toti cetatenii cehi pentru strangerea fondurilor. Apelul a fost un succes fiindca toti voiau sa contribuie la acest proiect national. Constructia teatrului a inceput in anul 1865 si a fost finalizata 16 ani mai tarziu, in 1881.

Arhitectul ceh Josef Zítek a fost responsabil cu proiectul, care reprezinta o capodopera a arhitecturii neo-renascentiste. Zitek fusese educat in scoala de arhitectura vieneza dar a adaugat si elemente de design italian si a implicat in proiect si pe unii din cei mai importanti sculptori si pictori ai generatiei sale. Ca atare, cladirea a devenit un simbol al culturii si independentei nationale intr-o vreme in care exista un resentiment in crestere fata de conducatorii straini.

Dezastrul a lovit pe data de 12 august 1881, doar cu cateva zile inainte de deschiderea oficiala, cand un incendiu a devastat cladirea. Focul a pornit, cel mai probabil, de la muncitorii care inca mai lucrau la acoperisul cladirii. Strangerea de noi fonduri necesare reconstructiei a durat doar sase saptamani, dar teatrul s-a deschis abia in 1883 cu opera Libuše, opera special creata de catre Smetana pentru aceasta ocazie. Reconstructia a fost condusa de catre Josef Schultz, un coleg al lui Josef Zítek, care a adus modificari designului original si chiar a extins cladirea.

In anul 1977 teatrul s-a inchis pentru renovari si, in acelasi timp, a fost adaugata o anexa moderna din sticla denumita ‘Noua Scena’. Teatrul s-a redeschis in anul 1983, tot cu opera Libuše a lui Smetana, la o suta de ani de la deschiderea initiala. Astazi, Teatrul National din Praga este una din cele mai importante institutii culturale ale orasului si organizeaza regulat spectacole de drama, opera sau balet.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Praga, Cehia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Teatrul National?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.