Vizualizezi pagina obiectivului turistic Teatrul National din Viena, Austria. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Viena, Austria precum: adresa Teatrul National, cum ajung la Teatrul National, program Teatrul National, preturi Teatrul National, poze Teatrul National, localizare pe harta Teatrul National si alte detalii Teatrul National.

  • Locatie: Viena, Austria
  • Adresa: Dr-Karl-Lueger-Ring box office, 01
  • Transport - tramvai: D, 1, 2
  • Website: www.burgtheater.at
  • Telefon: 01 514 44 41 40
  • Pret: tururi adult/copil €5.50/2, bilete €4-48
  • Program: 8am-6pm Lun-Vin, 9am-pranz Sam & Dum

Fondat initial in anul 1741, Burgtheater – Teatrul National din Viena, cunoscut ca ‘Burg’, este una din cele mai cunoscute companii de treatru din Europa. Este gazduita de o cladire magnifica, situata pe Ringstrasse, vizavi de Primaria din Viena.

Hofburgtheater a fost fondat de Maria Tereza in 1741 si a fost gazduita de Sala de Bal – Ballhaus din cadrul Palatului Imperial. In 1751, compania de teatru s-a mutat intr-o cladire noua din Michaelerplatz, cunoscuta ca Königliches Theater nächst der Burg (Teatrul Regal de langa Palat). In anul 1888, teatrul original a fost daramat si inlocuit de cladirea actuala de pe Ringstrasse, cunoscuta la vremea aceea drept Königlich Kaiserliches Hofburgtheater. Pe fatada teatrului inca mai apare inscriptia ‘K.K. Hofburgtheater’, dar din anul 1919, teatrulului i se spune simplu Burgtheater. In 1897, la mai putin de zece ani de la deschidere, teatrul a trebuit sa fie inchis temporar cand a devenit evident ca acustica era ingrozitoare si multe scaune nu aveau vedere la scena deloc.

Cladirea a fost avariata grav in 1945, cand un incediu provocat de bombele aliatilor a distrus partea centrala a cladirii. Restaurarea a inceput in anul 1952, iar in 1955 Teatrul National din Viena s-a redeschis cu tragedia lui Franz Grillparzer König Ottokars Glück und End.

Constructia cladirii teatrului a durat intre anii 1874 si 1888, dupa proiectul lui Karl von Hasenauer si Gottfried Semper. Semper, care era cunoscut pentru Cladirea Operei din Dresda, a fost responsabil cu exteriorul, in timp ce von Hasenauer a fost responsabil cu designul interior. Semper colaborase anterior cu Hasenauer la cladirile muzeelor din Piata Maria Tereza, dar si-a dat demisia in anul 1876 din cauza unui conflict cu von Hasenauer, dupa care cel din urma a preluat conducerea intregului proiect.

Teatrul este proiectat in stilul renascentist italian, cu multe sculpturi pe fatada ornamentata. Statuia din centru il prezinta pe Apollo asezat, cu muzele Melpomene (muza tragediei) si Thalia (muza comediei) pe fiecare parte. Sub aceste statui este o friza mare care-i reprezinta pe Bacchus si Ariadne, de Rudolf Weyr. Pilastrii si coloanele corintice incadreaza ferestrele care sunt incununate cu busturi ale unor scriitori faimosi precum Moliere, Shakespeare, Goethe si Schiller.

Fatada centrala semicirculara din interior este flancata de catre doua aripi drepte care adapostesc marile scari care duc la foaierul de 60 de metri care se curbeaza in jurul salii principale. Frescele de pe tavanul de deasupra scarilor arata istoria dramei si au fost pictate de Franz Matsch si fratii Ernst si Gustav Klimt. De-a lungul scarilor intalnim si busturi ale unor compozitori celebri.

Teatrul National din Viena dispune de un program variat, de la piese clasice si contemporane la teatru experimental, toate in limba germana. Sunt dipsonibile si tururi ale Burgtheater care incep in aripa nordica a cladirii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Viena, Austria? Doresti sa te cazezi in apropiere de Teatrul National?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.