Vizualizezi pagina obiectivului turistic Templul Concordiei din Agrigento, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Agrigento, Italia precum: adresa Templul Concordiei, cum ajung la Templul Concordiei, program Templul Concordiei, preturi Templul Concordiei, poze Templul Concordiei, localizare pe harta Templul Concordiei si alte detalii Templul Concordiei.

  • Locatie: Agrigento, Sicilia, Italia
  • Adresa: Archeological Park

Valea Templelor, listata ca patrimoniu mondial UNESCO, dateaza din 500 i.Hr. si consta dintr-o serie de temple, cimitire, si morminte. Trei dintre templele din grupul de est stau impreuna intr-un rand si sunt iluminate seara.

Cel mai bine conservat dintre acestea, Templul Concordia, ocupa locul cu Hephaisteion din Atena si Templul lui Hera clasic in Paestum, ca templele grecesti cele mai perfecte din lume. Este cel mai bine conservat templu doric din Sicilia si transmite amploarea acestor cladiri sacre antice. Templul a fost construit in jurul 425 BC, in proportii clasice cu sase coloane pe fiecare din cele doua laturi paralele si 13 pe celelalte doua. Chiar si interiorul sau urmeaza stilul care a fost normal in Grecia, fara Adytum, care de obicei, in Sicilia,se gaseste in spatele salii templului.

Scari pe stanga si dreapta conduc la intrarea in templu care s-a pastrat in intregime. Acest lucru se datoreaza faptului ca in secolul al VI-lea a fost transformat intr-o biserica crestina cu un culoar central si coloanele care au fost zidite. Biserica a fost abandonata in anul 1748, iar cladirea a fost restaurata la templul ca aspectul sau initial.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Agrigento, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Templul Concordiei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.