Vizualizezi pagina obiectivului turistic Templul Debod din Madrid, Spania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Madrid, Spania precum: adresa Templul Debod, cum ajung la Templul Debod, program Templul Debod, preturi Templul Debod, poze Templul Debod, localizare pe harta Templul Debod si alte detalii Templul Debod.

  • Locatie: Madrid, Spania
  • Adresa: Paseo del Pintor Rosales
  • Transport - metrou: Ventura Rodríguez
  • Website: www.munimadrid.es/templodebod
  • Program: 10am-2pm & 6-8pm Mar-Vin, 10am-2pm Sam & Dum Apr-Sep, 9.45am-1.45pm & 4.15-6.15pm Mar-Vin & 10am-2pm Sam & Dum Oct-Mar

Templul Debod din Madrid este un templu antic egiptean care a fost reconstruit in Madrid. Este un templu egiptean autentic construit in secolul 2 i.Hr. in satul Devod. Templul a fost construit initial la 15 kilometri sud de Aswan (sudul Egiptului), foarte aproape de prima cataracta a Nilului si de marele centru religios dedicat zeitei Isis, din Philae.

La inceputul secolului 2 i.Hr. Adikhalamani a inceput constructia templului prin inaltarea unei capele mici, cu o singura camera, dedicata zeului Amun. A fost construit si decorat similar cu capela ulterioara Meroitica, pe care se bazeaza Templul din Dakka.

De la chei, un drum lung de procesiune duce la zidul de incinta construit din piatra, prin trei porti din stalpi din piatra si apoi la templul in sine. Pronaosul, care avea patru coloane cu capiteluri compozite, s-a prabusit in anul 1868 si este pierdut. In spatele sau se afla sanctuarul lui Amun, sala ofrandelor si un sanctuar ulterior cu mai multe anexe si scari catre acoperis.

In anul 1960, ca urmare a constructiei Marelui Baraj de la Aswan si a amenintarii pe care acesta o reprezenta pentru mai multe monumente si situri arheologice, UNESCO a facut un apel international pentru salvarea acestei bogate mosteniri istorice. Ca un semn de recunostinta pentru ajutorul adus de catre Spania in salvarea templelor din Abu Simbel, statul egiptean a donat templul Debod Spaniei in anul 1968. Templul a fost reconstruit in unul din cele mai frumoase parcuri din Spania, Parcul Vestic din Madrid, situat aproape de Palatul Regal si de Plaza de Espana si a fost deschis publicului in anul 1972.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Madrid, Spania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Templul Debod?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Templul Debod

In 1960, UNESCO incuraja salvarea templelor de pe valea superioara a Nilului (Egipt), care urmau sa fie inghitite de constructia marelui baraj de la Asuan.

Spania a organizat atunci o expeditie arheologica, condusa de profesorul Martin Almagro,pentru a ajuta la demontarea templelor de la Abu Simbel. La 26 octombrie 1968, pentru a multumi Spaniei pentru ajutorul acordat, guvernul egiptean va dona acesteia templul lui Debod.

Templul Debod, templu autentic egiptean, se afla localizat in Parcul de vest din centrul Madridului. Templul lui Debod, dedicat zeilor Amon si Isis, este construit in secolul al IV lea IHR de catre faraonul Azekheraman, in satul Abu Simbel, situat la 15 km de Asuan, foarte aproape de prima cataracta a Nilului, in sudul Egiptului.

Odata cu constructia mare lui baraj de la Asuan (1960-1970), multe monumente istorice se aflau in pericol de a fi inundate. Spania, prin arheologii sai, a ajutat Egiptul sa mute aceste monumente pe loc sigur si ferit de pericole..

Pe locul unde se afla acum templul a functionat o cazarma militara.Inaugurarea oficiala a avut loc in 1972.Templul gazduieste o sala de expozitie care prezinta reconstruirea templului in Madrid.

Daca ajungi in Madrid, in Piata Spania,trebuie sa vezi si templul Debod, facind dreapta din strada San Vicente pe strada Cadarso.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.