Vizualizezi pagina obiectivului turistic Templul Evreiesc din Radauti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Radauti, Romania precum: adresa Templul Evreiesc, cum ajung la Templul Evreiesc, program Templul Evreiesc, preturi Templul Evreiesc, poze Templul Evreiesc, localizare pe harta Templul Evreiesc si alte detalii Templul Evreiesc.

  • Locatie: Radauti, Suceava, Romania

Templul evreiesc din Radauti este un lacas de cult evreiesc din municipiul Radauti, localizat pe Str. 1 Mai nr. 2, in centrul orasului. El a fost construit in anul 1883, unele surse indicand eronat anul 1879 ca an al constructiei.

Prima sinagoga din Radauti a fost construita in anul 1830 de catre Eliahu Gewölb, in centrul orasului.

Ca urmare a cresterii numarului de evrei din oras, sinagogile devenind neincapatoare, in anul 1880, in timpul vizitei imparatului Franz Joseph I la Radauti, o delegatie de evrei i-a solicitat sprijinul pentru a primi un teren pentru a construi o mare sinagoga. Imparatul si-a dat acordul si s-a pus la dispozitia comunitatii evreiesti o parcela de teren in centrul orasului, la intersectia unor strazi principale largi si in vecinatatea parcului mare din localitate.

Inaugurarea templului a avut loc la 18 august 1883, de ziua de nastere a imparatului Franz Joseph I, prima slujba fiind celebrata de catre noul sef-rabin al orasului, Yitzhak Kunstadt.

Templul Mare din Radauti a fost construit in stil maur, fiind o cladire masiva cu doua turnuri inalte acoperite cu cupole care confera cladirii aspectul unei catedrale ortodoxe. Intrarea principala se face pe sub una dintre cele trei arcade care se sprijina pe patru coloane masive.

Ferestrele templului sunt circulare, terminate in arcade. Interiorul templului prezinta decoratiuni realizate intr-un amestec de stiluri: Renastere, baroc, maur.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Radauti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Templul Evreiesc?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.