Vizualizezi pagina obiectivului turistic Templul lui Zeus Olimpianul din Agrigento, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Agrigento, Italia precum: adresa Templul lui Zeus Olimpianul, cum ajung la Templul lui Zeus Olimpianul, program Templul lui Zeus Olimpianul, preturi Templul lui Zeus Olimpianul, poze Templul lui Zeus Olimpianul, localizare pe harta Templul lui Zeus Olimpianul si alte detalii Templul lui Zeus Olimpianul.

  • Locatie: Agrigento, Sicilia, Italia
  • Adresa: Western Zone
  • Program: 09:00-17:00

Unul dintre templele de pe partea de vest a Vaii Templelor, cel dedicat lui Zeus este astazi o masa enorma de blocuri din piatra spulberate de un cutremur.

Construit in anul 480 i.Hr. pentru a comemora victoria lui Theron asupra Cartagina, este cea mai mare dintre toate templele dorice cunoscute si a ocupat o suprafata de 113,45 m x 56,3 m, cu sapte coloane pe fiecare dintre laturile inguste si 14 pe laturile mai lungi. Acestea au fost de aproximativ 18,2 metri inaltime si 4,5 metri in diametru la baza. Arhitectural, a fost spre deosebire de orice alt templu grecesc cunoscut, cu spatiile dintre coloanele, cu pereti la aproximativ jumatatea inaltimii coloanelor.

Deasupra peretelui in nise, 38 de figuri gigantice au avut 7,65 metri inaltime, dintre care unul este in Muzeul de Arheologie Agrigento. Ei au sprijinit antablamentul cu frontoane decorate, cu reliefuri de sase metri inaltime, aducand inaltimea estimata a templului pana la aproximativ 40 de metri.

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Agrigento, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Templul lui Zeus Olimpianul?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.