Vizualizezi pagina obiectivului turistic Templul Man Mo din Hong Kong, Hong Kong. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Hong Kong, Hong Kong precum: adresa Templul Man Mo, cum ajung la Templul Man Mo, program Templul Man Mo, preturi Templul Man Mo, poze Templul Man Mo, localizare pe harta Templul Man Mo si alte detalii Templul Man Mo.

  • Locatie: Hong Kong, Hong Kong
  • Adresa: 124-126 Hollywood Rd
  • Transport - autobuz: 26
  • Telefon: 2540 0350
  • Pret: intrarea libera
  • Program: 8am-6pm

Magnificul Templu Man Mo din Hong Kong este printre cele mai vechi si cele mai cunoscute temple din zona. A fost construit in anul 1848, in primii ani ai dominatiei britanice si, desi a fost reconstruit de cateva ori, inca se mai vede mare parte din structura originala.

Cuvintele ‘Man Mo’ inseamna ‘civil’ si ‘militar’ si acest templu, ca si multe alte temple Man Mo situate in China, este dedicat pentru doi zei diferiti. Man Cheong este zeul literaturii, in timp ce numele de Mo se refera la Kwan Yu, zeul razboiului sau al vitejiei martiale.

Imaginile celor doi zei sunt consacrate in interiorul templului, care este situat pe Hollywood Road. Man este prezentat imbracat intr-o mantie verde, tinand o pensula de scris in mana. Kwan Yu este imbracat in rosu si tine o sabie lunga. In templu se gasesc si statui ale altor zei chinezi, in special cei care sunt importanti pentru comunitatea budista si taoista.

In perioada anilor 1900, se spune ca aici veneau localnici care doreau sa-si rezolve disputele, care nu puteau fi rezolvate de legislatia britanica. Procesul gasirii unei solutii echitabile implica sistemul juridic al dinastiei Qing, care presupunea ca atat reclamantul cat si paratul sa faca o promisiune in templu si s-o scrie, impreuna cu un blestem sau o pedeapsa, pe o bucata de hartie galbena. Apoi omorau un pui de gaina, taindu-i capul, si lasau sangele sa se scurga pe hartie, dupa care o ardeau. Se credea ca, deoarece promisiunea a fost facuta in fata zeilor, daca individul isi incalca promisiunea va suferi pedeapsa indicata. Multi preferau acest sistem de justitie in locul sistemului britanic.

Desi Templul Man Mo nu mai este folosit pentru a solutiona disputele, credinciosii vin aici dintr-un numar de alte motive. Adeptii ard spirale mari de tamaie, in forma de clopot, atarnate de tavalul templului, in speranta ca vor atrage atentia zeilor. Unii cred, de asemenea, ca tamaia este hrana pentru spiritele celor care au plecat dintre noi. Langa intrarea in templu se afla o serie de scaune din lemn cu sculpturi complicate ale zeilor. Majoritatea dateaza din secolul 19 si au fost, candva, folosite in timpul festivalurilor, pentru a transporta statuile zeilor pe strazile din Hong Kong.

Langa templu veti intalni si un numar mare de prezicatori. Atat localnicii, cat si vizitatorii se opresc aici pentru a-si ghici viitorul. In aceasta versiune de Hong Kong a ghicitului, clarvazatorii agita un tub de bambus care contine ‘bete ale norocului’. Pe fiecare bat exista un numar care corespunde cu un ‘noroc’ si primul bat care iese din tub va determina destinul.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Hong Kong, Hong Kong? Doresti sa te cazezi in apropiere de Templul Man Mo?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.