Vizualizezi pagina obiectivului turistic Templul Minervei din Assisi, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Assisi, Italia precum: adresa Templul Minervei, cum ajung la Templul Minervei, program Templul Minervei, preturi Templul Minervei, poze Templul Minervei, localizare pe harta Templul Minervei si alte detalii Templul Minervei.

  • Locatie: Assisi, Umbria, Italia
  • Adresa: Piazza del Comune

Templul Minervei este un templu roman construit in Forumul Roman Asisium, imediat dupa razboaiele Perusine (41 i.Hr.). Acesta pare a fi printre templele romane cele mai bine conservate din lumea antica, dupa Pantheonul din Roma. Templul a fost construit la cererea a doi dintre magistratii orasului, Gnaeus Cestius si Titus Cesiu Prisco, care au fost, de asemenea, sponsorii proiectului.

Cladirea are in fata un pridvor cu sase coloane corintice care sustin un fronton triunghiular si si-a luat numele de la o statuie a Minervei care s-a gasit in cladire dar si o placa dedicata lui Hercule. In anul 1212, el a fost transformat in biserica San Donato, care apartinea Abbazia di San Benedetto.Cladirea templului a fost vanduta municipalitatii din Assisi. Parterul cladirii a functionat ca biserica SS Donato, Sebastiano e Bernardino din anul 1456, iar restul ca un palat al administratiei locale, pana in anul 1471.

Cladirea a fost restaurata si redeschisa ca biserica Santa Maria Sopra Minerva in secolul al 16-lea, cu turnul sau clopotnita, numit ‘Turnul Poporului’. In 1539, arheologul francez Charles Victor Famin a excavat forumul in subsol. In fata templului s-a excavat, in anul 1836. Descoperirile din sapaturile de atunci sunt acum expuse in Museo Civico. Interiorul inca functioneaza ca biserica Santa Maria sopra Minerva.

Cladirea a fost reconstruita mai tarziu in stil baroc, in secolul al 17-lea. Templul pastreaza fatada originala, care s-a confruntat initial cu piata Forumului Roman. Incaperea templului a fost complet distrusa in timpul construirii bisericii in secolul al 16-lea. Biserica a luat forma sa actuala, dupa o restaurare in perioada 1527-1539 si a fost apoi re-dedicata Fecioarei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Assisi, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Templul Minervei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.