Vizualizezi pagina obiectivului turistic Templul Raiului din Beijing, China. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Beijing, China precum: adresa Templul Raiului, cum ajung la Templul Raiului, program Templul Raiului, preturi Templul Raiului, poze Templul Raiului, localizare pe harta Templul Raiului si alte detalii Templul Raiului.

  • Locatie: Beijing, China
  • Transport - metrou: Tiāntándōngmén
  • Pret: intrarea in parc/bilet acces total in sezon Y15/35, extra-sezon Y10/30, tur audio tour disponibil la fiecare poarta Y40, intrare Altarul Rotund Y20, intrare Peretele Ecou Y20, intrare Sala de Rugaciune pentru Recolte Bune Y20
  • Program: parc 6am-9pm, atractii 8am-6pm

Templul Raiului din Beijing dateaza din 1420 si include un grup de cladiri sacre, incojurate de vegetatie luxurianta. Cu sectiunea sa sudica dreptunghiulara si cea nordica semi-circulara, complexul simbolizeaza cerul si pamantul. In ziua solstitiului de iarna, dupa ce postea si medita pentru trei zile, imparatul urca in Altarul Ceresc intr-o ceremonie solemna sa se roage pentru o recolta buna si pentru a oferi sacrificii.

O cale de marmura duce la Sala de Rugaciune pentru Recolte Bune (Qinian Dian). A fost construita in 1420 pe Altarul Sacrificiului pentru Recolta, restaurata in 1545, distrusa de un fulger in 1889 si reconstruita un an mai tarziu. Aici, imparatul se ruga pentru o recolta buna. Sala are inaltimea de 38 de metri si are un diametru de 30 de metri.

Asa cum este obisnuit in cladirile din lemn din China, a fost facuta in intregime fara a se folosi cuie. Sala sta pe o terasa din marmura cu trei niveluri si balustrade si un acoperis tot din trei niveluri, imbracat cu 50.000 de bucati de gresie albastra. Cladirea este sustinuta de 28 de coloane simbolice, dispuse in trei cercuri. Cele patru coloane mari din centru, coloanele ‘Fantana Dragonului’, reprezinta cele patru anotimpuri; cele 12 coloane mai mici din cercul interior si exterior reprezinta cele 12 luni ale anului si, conform unor vechi traditii chinezesti, cele 12 sectiuni ale unei zile. O placa din marmura de pe podea, din centrul salii, reprezinta dragonul si piatra phoenix, simbolurile imparatului.

O alta cale duce la Sala Boltii Ceresti ( Huangqiongyu ), ridicata in anul 1530 si reconstruita in 1752, cu al sau acoperis conic din gresie albastra. Placile ceremoniale ale Raiului si obiectele din ritualurile sacrificiale erau depozitate aici, iar in galeriile laterale erau placile Constelatiilor si Evenimentelor Meteorologice. Peretele exterior al templului creaza un ecou si pentru cea mai silentioasa voce, de aici si numele lui de Peretele Ecou ( Huiyin Bi ). In fata salii sunt si trei pietre ecou neobisnuite, care, datorita distantei la care se afla fata de sala, pot emite un ecou de trei ori.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Beijing, China? Doresti sa te cazezi in apropiere de Templul Raiului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.