Vizualizezi pagina obiectivului turistic Templul Sensoji din Tokyo, Japonia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Tokyo, Japonia precum: adresa Templul Sensoji, cum ajung la Templul Sensoji, program Templul Sensoji, preturi Templul Sensoji, poze Templul Sensoji, localizare pe harta Templul Sensoji si alte detalii Templul Sensoji.

  • Locatie: Tokyo, Tokyo Prefecture, Japonia
  • Adresa: 2-3-1 Asakusa
  • Transport - tren: Asakusa, iesirile 1 & A5
  • Program: non-stop

Templul Sensoji este un templu budist situat in Asakusa si este unul dintre cele mai populare si pline de culoare temple din Tokyo. Legenda spune ca, in anul 628, doi frati au pescuit o statuie a lui Kannon, zeita milosteniei, din raul Sumida si, chiar daca au aruncat statuia inapoi in apa, aceasta revenea intotdeauna inapoi la ei. Prin urmare, templul Sensoji a fost construit in apropiere, pentru zeita Kannon. Sensoji a fost finalizat in anul 645 si este cel mai vechi templu din Tokyo.

Cand se apropie de templu, vizitatorii intra mai intai prin Poarta Tunetului (Kaminarimon), poarta exterioara a templului Sensoji si simbolul Asakusei si a intregului oras Tokyo. O strada comerciala lunga de peste 200 de metri, numita Nakamise, duce de la poarta exterioara catre cea de-a doua poarta a templului, Hozomon. Pe langa suveniruri tipice japoneze ca yukata si evantaie, pe strada Nakamise se mai vand gustari variate traditionale din zone Asakusa. Strada are o istorie de cateva secole.

Dincolo de poarta Hozomon se afla sala principala a templului si o pagoda de cinci etaje. Distruse in timpul razboiului, cladirile sunt reconstructii relativ recente. Altarul Asakusa, construit in anul 1649 de catre Tokugawa Iemitsu, se afla la doar cativa zeci de metri de cladirea principala a templului.

In zona din jurul templului Sensoji se desfasoara diverse evenimente pe tot parcursul anului. Cel mai mare dintre ele este Sanja Matsuri, festivalul anual al Altarului Asakusa, tinut in luna mai. Alte evenimente sunt Carnavalul de Samba Asakusa din luna august si Piata Hagoita, in timpul careia sunt vandute palete decorate folosite in jocul traditional hanetsuki.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Tokyo, Japonia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Templul Sensoji?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.