Vizualizezi pagina obiectivului turistic Trovantii de la Ulmet din Bozioru, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bozioru, Romania precum: adresa Trovantii de la Ulmet, cum ajung la Trovantii de la Ulmet, program Trovantii de la Ulmet, preturi Trovantii de la Ulmet, poze Trovantii de la Ulmet, localizare pe harta Trovantii de la Ulmet si alte detalii Trovantii de la Ulmet.

  • Locatie: Bozioru, Buzau, Romania

Trovantii de la Ulmet se afla in localitatea cu acelasi nume din comuna Bozioru, judetul Buzau. De la marginea comunei catre Valea cu Teiu, traseul continua circa 20 de minute inspre Culmea cu Babe.

Oamenii din sat aduc astfel de pietre in fata portii, crezand (conform unor legende) ca acestea sunt aducatoare de noroc si spor in casa. Satenii mai cred ca, dupa ploaie micile pietricele se vor transforma in timp in trovanti de cativa metri.

De fapt trovantii de la Ulmet (ca si cei de la Costesti, jud .Valcea) reprezinta gresii cu o textura mai dura decat a stratului in care se dezvolta (sau altfel spus forme de relief create in acumulari de nisip, de tip concretiuni grezoase, legate intre ele printr-un ciment carbonatic, datorita apelor calcaroase).

Sursa foto: romaniamegalitica.blogspot.com


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bozioru, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Trovantii de la Ulmet?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.