Vizualizezi pagina obiectivului turistic Turnul Archebuzierilor si Panzarilor din Sibiu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sibiu, Romania precum: adresa Turnul Archebuzierilor si Panzarilor, cum ajung la Turnul Archebuzierilor si Panzarilor, program Turnul Archebuzierilor si Panzarilor, preturi Turnul Archebuzierilor si Panzarilor, poze Turnul Archebuzierilor si Panzarilor, localizare pe harta Turnul Archebuzierilor si Panzarilor si alte detalii Turnul Archebuzierilor si Panzarilor.

  • Locatie: Sibiu, Sibiu, Romania

Situat pe strada Cetatii din Sibiu, Turnul Archebuzierilor este construit pe o fundatie octogonala, din anul 1450. Ulterior, si-a schimbat numele in Turnul Panzarilor, dupa breasla care il avea in ingrijire.

Este cel mai sudic dintre cele trei turnuri, avand o baza din piatra (pana la inaltimea de 1 m), apoi construita cu zidarie din caramida.

Cu partea superioara iesita in afara, cladirea este sprijinita pe console si prevazuta cu guri de aruncare realizate pentru posibilitatea executarii focului de archebuze.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sibiu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Turnul Archebuzierilor si Panzarilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Este unul din cele trei turnuri situate pe Strada Cetatii si unite de un zid de aparare!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.