Vizualizezi pagina obiectivului turistic Turnul Bank of China din Hong Kong, Hong Kong. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Hong Kong, Hong Kong precum: adresa Turnul Bank of China, cum ajung la Turnul Bank of China, program Turnul Bank of China, preturi Turnul Bank of China, poze Turnul Bank of China, localizare pe harta Turnul Bank of China si alte detalii Turnul Bank of China.

  • Locatie: Hong Kong, Hong Kong
  • Adresa: 1 Garden Rd

Inaltandu-se maiestuos catre cerul albastru, deasupra celorlaltor cladiri zgarie-nori care domina orizonul din aceasta tara mica, Turnul Bank of China ii opreste pe trecatori din drumul lor, facandu-i sa se uite in sus, cu gura deschisa, admirand aceasta minune a ingineriei moderne.

Responsabil pentru designul uimitor este renumitul arhitect chinez I. M. Pei. Nascut in anul 1917 intr-o familie bogata din China, Pei a studiat meserie in Statele Unite ale Americii, luandu-si diploma de la faimosul Institut de Tehnologie din Massachusetts si continuandu-si studiile la Scoala de Design Harvard. In timpul secolului 20, Pei a fost responsabil pentru proiectarea unora din cele mai magnifice cladiri din lume, incluzand Cladirea Estica din cadrul Galeriei Nationale de Arta din Washington, Galeria Celebritatilor Rock and Roll din Cleveland, Biblioteca John F Kennedy si, in special, extinderea si modernizarea Muzeului Luvru din Paris. Pei a primit de-a lungul carierei un numar mare de premii din partea multor tari si organizatii, inclusiv prestigioasa Medalie a Libertatii, in anul 1993.

Turnul Bank of China are 70 de etaje si ajunge la o inaltime de 369 de metri. La momentul deschiderii, in mai 1990, era cea mai inalta cladire din Asia iar astazi inca este una din cele mai inalte din Hong Kong. Cladirea este compusa din patru turnuri triunghiulare din sticla si aluminiu, toate cu inaltimi diferite, care se inalta triumfator dintr-un podium frumos de granit. Cel mai interesant aspect al cladirii este reprezentat de schimbarile geometrice care au loc pe masura ce turnul se inalta spre cer. Unghiurile si punctele ascutite sunt interesante din punct de vedere estetic – un contrast fata de arhitectura simpla care domina orasul – iar ferestrele argintii reflecta frumos atat lumina soarelui pe timpul zilelor senine cat si luminile artificiale de pe timpul noptii. Inauntru, atriumul are o inaltime de 14 etaje iar vizitatorii pot lua liftul pana la platforma de observatie de la etajul 42, de unde pot admira intregul Hong Kong.

Se spune ca I.M. Pei a proiectat Turnul Bank of China pentru a reprezenta aspiratiile poporului chinez simbolizand, totodata, bunavointa fata de colonia britanica. De asemenea, s-a considerat ca bambusul a fost sursa de inspiratie pentru forma acestei cladiri unice, trunchiul structurii masive semanand cu modul de crestere al bambusului, simbolulul sperantei si renasterii in cultura chineza.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Hong Kong, Hong Kong? Doresti sa te cazezi in apropiere de Turnul Bank of China?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.