Vizualizezi pagina obiectivului turistic Turnul Belem din Lisabona, Portugalia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Lisabona, Portugalia precum: adresa Turnul Belem, cum ajung la Turnul Belem, program Turnul Belem, preturi Turnul Belem, poze Turnul Belem, localizare pe harta Turnul Belem si alte detalii Turnul Belem.

  • Locatie: Lisabona, Portugalia
  • Adresa: Belém
  • Transport - autobuz: 14

Turnul Belem este, fara indoiala, cel mai reprezentativ monument al Portugaliei. Turnul a fost construit in secolul 16, pe raul Tajo, pentru a controla intrarea in oras dinspre mare. Ideea de a construi o fortareata langa Belem a fost lansata in secolul 15 de catre regele Joao al II-lea, care a ordonat construirea unui turn pe raul Tajo, ca parte a unui bastion de aparare mai mare. Din pacate, regele a murit pana sa fie finalizate planurile si proiectul a fost anulat.

Proiectul a fost relansat in anul 1514, in timpul succesorului sau, regele Manuel I. A fost creat un nou design de catre Francisco de Arruda iar constructia a inceput anul viitor, langa portul din Belem, punctul de plecare pentru multi exploratori portughezi in timpul Epocii Descoperirilor. Turnul a fost finalizat doar 6 ani mai tarziu, in 1521. La acea vreme, turnul era cunoscut ca Torre de São Vicente, pentru ca regele il pusese sub protectia Sfantului Vincentiu, patronul Lisabonei.

Elegantul turn a fost creat in noul stil arhitectural Manuelin, denumit dupa regele Manuel I. Stilul Manuelin este o varianta a stilului gotic intalnit in nordul Europei, dar cu mai multe decoratiuni exuberante si ornamente cu tema nautica. Stilul reflecta increderea in sine si bogatia Portugaliei din Epoca Descoperirilor, cand exploratorii stabileau colonii si creau noi rute comerciale pe care aduceau bogatii din India si alte destinatii indepartate catre Lisabona.

Pentru o fortareata, turnul are un exterior foarte bogat ornamentat cu balcoane frumos sculptate si ornamente fine din calcar, un testament al bogatiei Portugaliei din timpul erei Manueline. Turnul consista dintr-o baza cu sase laturi, cu turnulete in stil maur la fiecare colt. O baterie de tunuri a fost plasata aici si, ulterior, subsolul cu bolti incrucisate a fost folosit ca inchisoare. Terasa de deasupra este decorata cu statuia Fecioarei Maria cu pruncul, menita sa protejeze navigatorii.

Etajele superioare ale turnului contineau arsenalul si resedinte private. Cele mai interesante sunt resedintele regale de la etajul al doilea, cu o loggie italiana frumoasa cu coloane sculptate si mai multe balcoane cu sculpturi complicate. La ultimul etaj se afla o alta terasa care ofera privelisti frumoase asupra Belemului si a raului Tajo.

Turnul Belem era, initial, inconjurat complet de apa, dar de-a lungul secolelor, raul Tajo s-a retras si o sectiune a fost umpluta. Turnul este usor accesibil acum de pe malul raului, printr-o cale de acces care aduce vizitatorii chiar la intrare.

Adresa

  • Avenida da India, Belem

Preturi

  • Bilet intrare: 4 €

Transport

  • Tramvai: linia 15

Program

  • Marti-Duminica: 10:00 – 17:00 (octombrie – aprilie); 10:00 – 18:30 (mai – septembrie)
  • Luni: Inchis

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Lisabona, Portugalia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Turnul Belem?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.