Vizualizezi pagina obiectivului turistic Turnul Big Ben din Londra, Marea Britanie. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Londra, Marea Britanie precum: adresa Turnul Big Ben, cum ajung la Turnul Big Ben, program Turnul Big Ben, preturi Turnul Big Ben, poze Turnul Big Ben, localizare pe harta Turnul Big Ben si alte detalii Turnul Big Ben.

  • Locatie: Londra, Marea Britanie

La capatul nordic al Camerelor Parlamentului se afla Turnul cu Ceas, care, pe langa Trafalgar Square si Tower Bridge, este unul din punctele de reper ale Londrei. Turnul are o inaltime de 98 de metri si pentru a ajunge la ceas trebuie urcate 334 de trepte. Ceasul are un cadran de 7 metri in diametru si un minutar de peste 4 metri lungime. Clopotul, Big Ben, despre care se spune ca este numit dupa Sir Benjamin Hall (primul comisionar care a lucrat la constructie), are o greutate de 13 tone. Sunetul Big Ben-ului a devenit cunoscut in toata lumea ca semnalul de timp al BBC Radio. Turnul Big Ben nu este deschis spre vizitare publicului larg insa pe exterior este oricum mult mai impresionant.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Londra, Marea Britanie? Doresti sa te cazezi in apropiere de Turnul Big Ben?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
MrJohn Doe

mrjohn-doe

Big Ben este simbolul suprem al Londrei si al monarhiei britanice. Este chiar langa Camera Lorzilor și foarte aproape de Tamisa. O vizita in Londra nu este completa daca nu faceti o poza in fata acestui mare obiectiv turistic.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 8 ani

Bancu Ileana

bancu-ileana

BIG BEN-LONDRA

Reper renumit al Londrei, Turnul Sf.Stefan – Turnul cu ceas din nordul Palatului Westminster, este cunoscut sub numele de Big Ben.
Atunci cand a fost instalat, ceasul din interiorul turnului, a fost cel mai mare din lume (mijlocul secolului al XIX lea) si ramane inca cel mai mare ceas cu clopot din lume.
Big Ben se refera la clopotul cel mai mare din cele cinci (alte patru bat sfertul de ora) si a fost numit asa dupa Benjamin Hall. Fetele ceasului au diametrul de 7,5 m. Limba care indica ora are 2,7 m, iar minutarul 4,25 m. Ceasul este renumit pentru exactitatea sa. Turnul in care este instalat ceasul a fost construit intre anii 1843-1858 dupa proiectul arhitectului Charles Barry, ca turnul cu ceas al Palatului Westminster, care adapostesteste Camerele Parlamentului Britanic. Turnul are o inaltime de 96 m din care 61m constructie din caramida invelita in calcar de Anston colorat cu nisip si restul turla din fonta. Cele patru fete ale ceasului se afla la 55 m de la sol. Proiectantul ceasului a fost Augustus Pugin. Cadranele fetelor ceasului sunt aurite. La baza fiecarei fete se poate citi inscriptia gravata in limba latina „DOMINE SALVAM FAC REGINAM NOSTRAM VICTORIAM PRIMAM”.
(Doamne,apara pe Regina noastra Victoria I)

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 8 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.