Vizualizezi pagina obiectivului turistic Turnul Chindiei din Targoviste, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targoviste, Romania precum: adresa Turnul Chindiei, cum ajung la Turnul Chindiei, program Turnul Chindiei, preturi Turnul Chindiei, poze Turnul Chindiei, localizare pe harta Turnul Chindiei si alte detalii Turnul Chindiei.

  • Locatie: Targoviste, Dambovita, Romania

Turnul Chindiei este simbolul orasului Targoviste si este cel mai important obiectiv turistic al orasului care a fost capitala Tarii Romanesti timp de mai bine de trei secole. Turnul Chindiei, cunoscut si ca Turnul Chindia, este un turn construit in secolul al XV-lea, in Targoviste, care face parte din ansamblul de monumente Curtea Domneasca. Turnul a fost construit de catre domnitorul Vlad Tepes, in timpul celei de-a doua domnii, initial pentru scopuri militare, cladirea servind drept punct de paza, foisor de foc, dar si pentru stocarea tezaurului. Actualmente, cladirea masoara 27 de metri in inaltime si 9 metri in diametru. Intre anii 1847 si 1851, turnul a fost complet restaurat de catre domnitorul Gheorghe Bibescu, forma actuala datorandu-se acestuia, inclusiv inaltarea sa cu circa 5 metri fata de constructia initiala.

Exista doua ipoteze privind originea numelui turnului, insa nu exista niciun consens in privinta acestui fapt. Cea dintai sustine ca zone din vecinatatea turnului erau locul de desfasurare a unor ospete, denumite „chindii”, de unde si provenienta numelui. De asemenea, s-a sugerat ca numele isi are originea de la cuvantul „chindie”, un arhaism ce insemna „apus”, perioada a zilei in care soldatii ce aparau turnul aveau obligatia sa dea semnalul prin care cele cinci porti ale orasului erau inchise. Dupa acest moment, era interzisa intrarea sau iesirea din oras pe tot parcursul noptii, iar locuitorii aveau obligatia de a nu circula pe strazi si de a nu intretine focuri in aer liber care ar fi facut vizibil orasul de la mare distanta.

Dupa cum afirma Paul din Alep, turnul a fost folosit printre altele „ca fanal pentru ceasornicul orasului” si loc in care canta o „fanfara” orientala pentru placerea domnului. Dar cel mai adesea, rolul turnului era pentru supravegherea cetatii Targoviste, dar si pentru apararea Curtii domnesti unde domnitorul isi avea resedinta si se ruga in bisericile din complex, in acea vreme Targoviste fiind capitala Tarii Romanesti. De asemenea, pe timp de pace, din turn se anunta la apus pe la chindii inchiderea portilor cetatii.

Turnul este cea mai importanta atractie turistica a judetului Dambovita, gazduind actualmente expozitia intitulata „Vlad Tepes – Dracula, legenda si adevar istoric”, in care sunt prezentate documente istorice din timpul domniei lui Vlad Tepes, dar si harti cu imprejurimile din acele timpuri. Rolul turnului ca punct inalt de observare este folosit si in ziua de astazi, desi intr-un mod total diferit. Deoarece ofera o buna perspectiva si orizont larg deschis, membrii Societatii Astronomice Romane de Meteori observa adesea din acest punct diverse fenomene astronomice cum ar fi eclipsele de Luna sau de Soare, cometele stralucitoare sau conjunctiile speciale dintre Luna si planete. De asemenea, turnul si ruinele Curtii Domnesti slujesc ca fundal special pentru astrofotografie, in contextul producerii unor evenimente astronomice. Ruinele Curtii Domnesti dominate de Turnul Chindia constituie decor si spatiu propice punerii in scena a unor piese de teatru, cum ar fi A treia teapa, si scenete cu caracter istoric.

O vizita la Complexul muzeal Curtea Domneasca – Targoviste este instructiva si recreativa. Biletele de intrare se obtin de la magazinul cu suveniruri aflat in curtea interioara. Tot de aici se pot procura ilustrate, pliante, carti cu istoricul locului, precum si alte obiecte. Constructiile care pot fi vizitate in Ansamblul Monumental Curtea Domneasca sunt: Fortificatiile Curtii Domnesti, Biserica Mare Domneasca, Palatul Petru Cercel, Palatul domnesc de secol 15, Biserica Paraclis, Palatul din secolele 17-18, Baia Domneasca, Casa Dionisie Lupu, Anexele gospodaresti si casele slujitorilor, Biserica Sfanta Vineri, Casa Balasa.

Orar:

  • Luni: inchis
  • Marti-duminica: 9-19 (vara); 9-17 (iarna)

Preturi

  • Adulti: 9 lei
  • Elevi, studenti, pensionari: 4,5 lei

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targoviste, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Turnul Chindiei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel King
Targoviste, Dambovita

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel King

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.