Vizualizezi pagina obiectivului turistic Turnul Clericilor din Porto, Portugalia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Porto, Portugalia precum: adresa Turnul Clericilor, cum ajung la Turnul Clericilor, program Turnul Clericilor, preturi Turnul Clericilor, poze Turnul Clericilor, localizare pe harta Turnul Clericilor si alte detalii Turnul Clericilor.

  • Locatie: Porto, Norte, Portugalia
  • Adresa: Rua dos Clérigos Bolhão
  • Pret: intrare €2
  • Program: 9.30am-1pm & 2.30-7pm Apr-Iul & Sep-Oct, 10am-7pm Aug, 10am-pranz & 2-5pm Noi-Mar

Turnul Clericilor (Turla bisericii Clérigos) era cea mai inalta constructie din Portugalia in anul 1763, atunci cand au fost incheiate lucrarile (acum recordul este detinut de Turnul Vasco da Gama, din Lisabona), iar navele o luau ca reper atunci cand intrau in Cais da Ribeira. Ea reprezinta o remarcabila emblema a locului, merit care ii revine arhitectului italian Nasoni, care a proiectat si biserica de care apartine. Locul a devenit o atractie turistica foarte apreciata pentru ca ofera o perspectiva unica asupra orasului (la varf se atinge inaltimea de 76 de metri – dupa urcarea unui coridor ingust de 240 de trepte). Interiorul bisericii este dominat de splendida piesa din spatele Altarului, lucrata in marmura si imprumutand accente baroce-rococo.

In directia opusa turlei, se gasesc Gradinile Cordoaria, precum si o alta cladire impozanta, cu influente neoclasice si pombaline, care servea pe vremuri ca inchisoare. Nivelul inferior gazduieste muzeul de fotografie, unde se tin expozitii sezoniere si permanente. Printre capodoperele de aici se gasesc lucrari semnate de faimosul scotian Frederick William Flower, din secolul 19, care si-a petrecut mare parte din viata in Porto si ale carui fotografii (multe surprinse aici) sunt printre cele mai vechi facute in Portugalia. Nu departe se afla si Spitalul Santo Antonio, considerat monument national pentru arhitectura sa neoclasica cu motive din secolul 18.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Porto, Portugalia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Turnul Clericilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.