Vizualizezi pagina obiectivului turistic Turnul cu Ceas Dolmabahce din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Turnul cu Ceas Dolmabahce, cum ajung la Turnul cu Ceas Dolmabahce, program Turnul cu Ceas Dolmabahce, preturi Turnul cu Ceas Dolmabahce, poze Turnul cu Ceas Dolmabahce, localizare pe harta Turnul cu Ceas Dolmabahce si alte detalii Turnul cu Ceas Dolmabahce.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Turnul cu Ceas Dolmabahce se afla situat intre moscheea si palatul care poarta acelasi nume, pe malul european al Bosforului. Turnul a fost construit in stil neo-baroc intre anii 1890-1895, dupa un proiect al arhitectului Sarkis Balyan, in timpul domniei Sultanului Abdulhamid. Turnul are patru etaje, o scara de 94 de trepte si atinge o inaltime de 27 metri. Baza turnulului este din marmura si are forma patrata (12m x 12m). Pe trei din laturile parterului inalt de 8,50 m (latime interioara 8,40m) se afla ferestre mari, curbate, incadrate de cate 2 coloane corintice pe ambele laturi iar pe o fata se afla portalul. Pe fiecare parte a scarii care urca in turn se afla statuiete.

Primul etaj este inalt de 7,40 m (latime interioara 7,40 m), contine fereste inalte pe toate cele patru laturi, incadrate, ca si cele de la parter, de coloane corintice si este bogat decorat la exterior. Al doilea etaj este inalt de 6 metri, pe o baza de 5 metri si este mai simplu. Tranzitia dintre acesta si ultimul etaj, care contine ceasurile, se face cu balcoane cu balustrazi. Ceasurile au fost realizate de catre francezul Paul Garnier. Din anul 1979 ceasurile functioneaza cu componenta electronica. Turnul cu Ceas Dolmabahce are, de asemenea, un barometru si un termometru.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Turnul cu Ceas Dolmabahce?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.