Vizualizezi pagina obiectivului turistic Turnul cu Ceas din Saschiz, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Saschiz, Romania precum: adresa Turnul cu Ceas, cum ajung la Turnul cu Ceas, program Turnul cu Ceas, preturi Turnul cu Ceas, poze Turnul cu Ceas, localizare pe harta Turnul cu Ceas si alte detalii Turnul cu Ceas.

  • Locatie: Saschiz, Mures, Romania

Turnul din Saschiz este una dintre cele mai frumoase constructii medievale din Transilvania, apartinand, ca si Biserica fortificata, arhitecturii sasesti de secol XV.

Turnul marcheaza si astazi centrul comunei Saschiz. Functia sa defensiva este tradata de existenta gurilor de aruncare si a celor 12 lucarne care ritmeaza acoperisul imbracat in tigla smaltuita divers colorata. Si tot acoperisul, prin cele patru turnulete de pe colturi si prin flesa foarte ascutita, cu baza in forma de bulb, aminteste prin forma sa si prin materialele utilizate de elegantul turn ce i-a servit ca model: Turnul cu Ceas din Sighisoara.

Astazi, puteti admira complexul monumental alcatuit din Biserica evanghelica si turnul cu ceas la doar cativa metri de soseaua principala (E60) ce trece prin mijlocul Saschiz-ului.

Sursa: site-ul oficial.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Saschiz, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Turnul cu Ceas?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Este situat in imediata apropiere a Bisericii Evangheliste din Saschiz si poate fi vazut si in fuga pe E 60 catre Brasov.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Rex
Sighisoara, Mures

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Rex

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.