Vizualizezi pagina obiectivului turistic Turnul cu Ceas din Venetia, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Venetia, Italia precum: adresa Turnul cu Ceas, cum ajung la Turnul cu Ceas, program Turnul cu Ceas, preturi Turnul cu Ceas, poze Turnul cu Ceas, localizare pe harta Turnul cu Ceas si alte detalii Turnul cu Ceas.

  • Locatie: Venetia, Veneto, Italia
  • Adresa: Piazza San Marco
  • Website: www.museiciviciveneziani.it
  • Telefon: 848 08 2000
  • Pret: adult/redus €12/7 sau Museum Pass
  • Program: tururi in engleza 10am & 11am Lun-Mie, 2pm & 3pm Joi-Sam, in italiana pranz & 4pm zilnic, in franceza 2pm & 3pm Lun-Mie, 10am & 11am Joi-Dum

Simbol al orasului Venetia, Turnul cu ceas este o constructie in stil renascentist, realizata intre anii 1496-1499, de catre arhitectul Mauro Codussi. Turnul este un edificiu impozant situat in Piata San Marco, pe stanga bazilicii cu acelasi nume. El se ridica deasupra unei mari arcade si este compus din trei cuburi suprapuse.

Pe primul cub se afla un cadran mare care indica orele, fazele lunii si miscarea soarelui in diversele semne ale zodiacului, reprezentate in aur pe fond de email bleu. Pe al doilea cub gasim o Madona cu Fiul, din arama aurita, atribuita lui Alessandro Leopardi, plasata intr-o nisa. Pe laturile statuii exista doua ferestre mici care indica ora. La al treilea etaj al turnului se afla Leul lui San Marco, aurit la fel ca si cel al bazilicii San Marco.

Celebrele statui in bronz ale Maurilor (doua siluete masculine in bronz inegrit de vreme) care lovesc orele cu ciocanele pe un clopot mare, opere ale lui Ambrogio din Anchora (1497), intregesc constructia pe terasa turnului. Oricine a vizitat Venetia a trecut pe sub arcada Turnului cu ceas, care face trecerea din Piata San Marco (centrul politic si religios) in strada principala, numita Merceria (centrul comercial si financiar al orasului).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Venetia, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Turnul cu Ceas?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Oricine ajunge pe jos dinspre Podul Rialto, pe stradutele inguste spre mare, in lungul strazii principale, ajunge aici. Pentru cine coboara din vaporetto la debarcaderul San Marco are in fata superba aparitie a Turnului cu ceas.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.