Vizualizezi pagina obiectivului turistic Turnul de Apa din Banloc, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Banloc, Romania precum: adresa Turnul de Apa, cum ajung la Turnul de Apa, program Turnul de Apa, preturi Turnul de Apa, poze Turnul de Apa, localizare pe harta Turnul de Apa si alte detalii Turnul de Apa.

  • Locatie: Banloc, Timis, Romania

Turnul de apa din Timisoara este situat pe strada Lorena, colt cu strada Samuel Clain Micu si a fost construit intre anii 1912-1914, in urma amplasarii statiei de epurare in anul 1910.

Edificiul a fost construit dupa planurile arhitectului Szekeyl Laszlo, in stil geometric, lipsit de elemente decorative. Acesta a reusit sa dea un dinamism constructiei prin rigiditatea formei si prin dimensiunile colosale.

Constructia imbina cilindri si tamburi, avand forma unui cilindru cu extremitatea superioara mai bombata si terminata intr-un varf ascutit.Partea inferioara se prezinta sub forma unui cilindru incadrat de nervuri verticale, drepte, intre care urca un sir de ferestre in spirala, luminand scara interioara de acces.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Banloc, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Turnul de Apa?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.