Vizualizezi pagina obiectivului turistic Turnul de Apa Sitkovska din Praga, Cehia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Praga, Cehia precum: adresa Turnul de Apa Sitkovska, cum ajung la Turnul de Apa Sitkovska, program Turnul de Apa Sitkovska, preturi Turnul de Apa Sitkovska, poze Turnul de Apa Sitkovska, localizare pe harta Turnul de Apa Sitkovska si alte detalii Turnul de Apa Sitkovska.

  • Locatie: Praga, Cehia

Aflat pe Slovansky Ostrov (Insula Slava), turnul de apa Sitkovska, a fost construit intre anii 1588-1591 din piatra, cu o inaltime de 35 de metri, iar impreuna cu cupola are 47 de metri. Lucrarile de constructie au fost conduse de catre Karel Melnicky, un praghez din Orasul Nou. Langa turn a functionat si o moara.

Turnul poarta si astazi numele proprietarului morii de atunci, Jan Sitka. De-a lungul timpului, turnul a acopert necesitatile de apa a trei sferturi din Orasul Nou al acelor vremuri (anul 1601). Scos din functiune in anul 1881 si renovat in anul 1883, turnul si-a indeplinit misiunea pentru care a fost construit pana in anul 1913. Turnul are baza de 10 m x 10 m, grosimea peretilorde 2,10 m (la subsol) si 1,15 m la ultimul etaj.

La interior, turnul are opt etaje. La experior peretii turnului sunt placati cu gresie. Baza turnului are portaluri incadrate cu placi de marmura rosie si detalii decorative din gresie. Intrarea de la subsol are deasupra ei emblema orasului Praga. In interiorul turnului circulatia se asigura cu scari din lemn. Intre anii 2005-2008 turnul a fost reconstruit complet.

Adresa

  • Masarykovo Nabrezi, nr.250, Praha

Transport

  • Tramvai: Linia 17 – statia Jiraskovo namesti

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Praga, Cehia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Turnul de Apa Sitkovska?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.