Vizualizezi pagina obiectivului turistic Turnul Dunarii din Viena, Austria. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Viena, Austria precum: adresa Turnul Dunarii, cum ajung la Turnul Dunarii, program Turnul Dunarii, preturi Turnul Dunarii, poze Turnul Dunarii, localizare pe harta Turnul Dunarii si alte detalii Turnul Dunarii.

  • Locatie: Viena, Austria
  • Adresa: Donauturmstrasse 4 22
  • Transport - metrou: U1 Kaisermühlen Vienna International Centre
  • Transport - autobuz: 20B
  • Website: www.donauturm.at
  • Telefon: 263 35 72
  • Pret: adult/sub 14 ani €5.90/4.30
  • Program: 10am-10pm

Turnul Dunarii din Viena, deschis in aprilie 1964, este cea mai inalta constructie din Austria. Are o inaltime de 252 de metri si se regaseste printre cele mai inalte 75 de turnuri din lume. Turnul este localizat pe malul nordic al Dunarii, in districtul Donaustadt.

Donauturm a fost construit intre anii 1962-1964, dupa proiectul arhitectului Hannes Lintl, cu ocazia Spectacolului Horticol International Vienez din 1964. De atunci, a devenit parte a orizontului vienez, un punct de observatie popular si un obiectiv turistic al Vienei.

Doua lifturi de mare viteza duc pasagerii catre platforma de observatie a turnului, situata la inaltimea de 150 de metri. Fiecare lift, cu o capacitate de 14 persoane, are nevoie de doar 35 de secunde pentru a ajunge la platforma. In conditii de vant puternic, liftul merge la jumatate din viteza normala, din cauza posibilei fluctuatii a turnului. Platforma de observatie poate fi atinsa si prin urcarea pe jos a celor 779 de trepte. Dar, scarile sunt folosite, de obicei, doar cu ocazia cursei anuale tinute aici sau in caz de urgenta. Puntea de observatie este folosita si pe post de rampa de lansare pentru cei care vor sa faca bungee-jumping pe timpul lunilor de vara.

Restaurantele rotative, situate la inaltimile de 161,2 metri si 169,4 metri, ofera o panorama variata asupra capitalei Austriei si asupra raului Dunarea. Pentru o rotatie completa, platformele au nevoie de 26, 39 sau 52 de minute. Restaurantele au fost, initial, in mare parte identice; acum cel de deasupra este un restaurant de lux (cu numele Donauwalzer), iar cel de dedesubt este de fapt o cafenea (cu numele Panorama). Chiar si asa, meniul si preturile difera foarte putin.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Viena, Austria? Doresti sa te cazezi in apropiere de Turnul Dunarii?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 4.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Dimancea Madalina

dimancea-madalina

Un alt obiectiv care nu trebuie ratat.
Privelistea pe care o ofera este extraordinara. Pana in varf se urca cu un lift.
In varf este si un restaurant care se invarte si usor-usor, stand la masa ajungi sa vezi toata Viena.
Inghetata pe care o servesc acolo este delicoasa.
Se fac si poze la intrare pe care le poti achizitiona contra cost la coborare.
Nu ratati!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 7 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.