Vizualizezi pagina obiectivului turistic Turnul Galata din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Turnul Galata, cum ajung la Turnul Galata, program Turnul Galata, preturi Turnul Galata, poze Turnul Galata, localizare pe harta Turnul Galata si alte detalii Turnul Galata.

  • Locatie: Istanbul, Turcia
  • Adresa: Galata Meydanı Galata Galata
  • Transport - tramvai: Karaköy
  • Website: www.galatatower.net
  • Pret: intrare TL12
  • Program: 9am-8pm

Desi nu se stie cu exactitate cand a fost construit Turnul Galata, acesta a fost ridicat inca de pe vremea imparatului bizantin Iustinian, in jurul anului 507. Turnul a fost numit Christea Turris (Turnul lui Hristos) de catre genovezi si Megalos Pyrgos (Marele Turn) de catre bizantini. Actuala forma si-a capatat-o in perioada genoveza.

Turnul a fost grav avariat in timpul unui cutremur din anul 1509 si a fost renovat de catre arhitectul Hayrettin, foarte faimos la acea vreme. In timpul domniei lui Suleiman Magnificul (1520-66), turnul a fost folosit ca inchisoare pentru prizonierii care erau condamnati la munca pe santierul naval Kasimpasa. Pentru o perioada de timp, aici a functionat si un observator, infiintat de astrologul Takıyeddin Efendi in varful turnului, pe la sfarsitul secolului 16. Ulterior, acesta a fost inchis si turnul a fost folosit, din nou, ca inchisoare de catre sultanul Murat al III-lea (1546-1595).

In anul 1638, Hezarfen Ahmet Çelebi, un aviator timpuriu, a zburat cu ajutorul unor aripi artificiale din acest turn peste stramtoarea Bosfor, pana pe pantele Üsküdar, din partea anatoliana a orasului. In secolul 17, turnul a fost folosit si de trupa de muzicieni ieniceri Mehter, iar, in anul 1794, acesta a fost distrus de un incendiu. Dupa ce a fost restaurat, turnului i s-a adaugat o cumba – o camera mica din lemn, in timpul domniei sultanului Selim al III-lea (1761-1808). Dupa un nou incendiu in 1831, sultanul Mahmut a adaugat inca doua etaje noi si a acoperit turnul cu un material in forma unei palarii conice.

Tot in aceea perioada a fost adaugata si o inscriptie a lui Pertev Pasa in legatura cu lucrarile de restaurare. Dupa o furtuna puternica din anul 1875, structura acoperisului a fost avariata si a fost reparata abia in anul 1960. Astazi, Turnul Galata functioneaza doar ca obiectiv turistic al Istanbulului si este administrat de o firma privata. Liftul merge numai pana la etajul 7, ultimele doua etaje fiind accesibile doar pe scari. La ultimul etaj se afla un restaurant care poseda si un balcon circular, de unde beneficiati de o panorama minunata asupra Istanbulului si asupra stramtorii Bosfor.

Inaltimea turnului este de 66,9 metri (cu tot cu ornamentele din varf), diametrul exterior este de 16,45 metri, diametrul interior este de 8,95 metri iar grosimea zidului de 3,75 metri.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Turnul Galata?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Turnul Galata-Istanbul
Turnul Galata,este un turn situat in partea de nord a Cornului de Aur, in Istanbul.El domina zona Galata,zona gasita in izvoarele istorice dupa stabilirea genovezilor.Genovezii si au extins granitele dupa invazia latina,iar in anul 1349 au construit acest turn.In documentele bizantine ,turnul a fost denumit Megalos Purgos,ceea ce inseamna Bastionul cel Mare,iar in documentele genoveze a fost denumit Christea Turris,ceea ce inseamna Turnul lui Isus.Turnul este dispus peste zidurile de piatra,pe unteren stancos si argilos.Dupa cum se poate intelege din ruinele ramase,la intrarea in turn exista un pod cu lanturi.Turnul detine caracteristicile militare arhitecturale specifice Evului Mediu.Aici se afla un canal situat la inaltimea de 1,50 m de la sol,care are o latime de 0,72 m.Urmele acestui canal au fost gasite si in interiorul turnului.Diametrul turnului la nivelul solului este de 3,75 m .Inaltimea turnului este de 69,90 m .Scarile pene la etajul al 3 lea au fost construite in perioada genoveza si sunt ascunse in ziduri,Scarile care merg de la un etaj la altul au forma semicirculara.Scarile care continua de la etajul patru sunt dispuse in exterior si sunt realizate din lemn.Planul si ambrazura celui de al 4 lea etaj sunt diferite de etajele inferioare.Astel ,se intege ca etajele construite dupa etajul trei si patru,au fost construite in perioada otomana.La etajul cinci se afla 7 tunuri.Scarile din lemn dispuse intre etajele sapte si opt ale turnului,au fost construite in timpul domniei sultanului Mahmut al II lea.Turnul Galata a fost folosit ca turn pentru pompieri dupa anul 1874.Turnul afost folosit in scopuri turistice incepand cu secolul al XIX lea,insa a fost restaurat din nou respectandu se caracteristicile avute in timpul domniei lui Mahmut al II lea, deoarece in anii 1959-1960,partile sale superioare prezentau riscul de prabusire.In prezent ,in interiorul turnului s fost construit un ascensor ,iar cladirea este utilizata ca restaurant.Obiectivul poate fi vizitat in orice tur al orasului Istanbul.Turnul ofera din balconul de la etajul opt, panorame frumoase ale orasului Istanbul.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 7 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.