Vizualizezi pagina obiectivului turistic Turnul Jindrisska din Praga, Cehia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Praga, Cehia precum: adresa Turnul Jindrisska, cum ajung la Turnul Jindrisska, program Turnul Jindrisska, preturi Turnul Jindrisska, poze Turnul Jindrisska, localizare pe harta Turnul Jindrisska si alte detalii Turnul Jindrisska.

  • Locatie: Praga, Cehia
  • Adresa: Jindřišská 1
  • Transport - tramvai: 3, 9, 14, 24
  • Website: www.jindrisskavez.cz
  • Telefon: 224 232 429
  • Pret: adult/copil 80/35Kč
  • Program: 10am-7pm

Turnul Jindrisska din Praga este un turn-clopotnita istoric, construit initial in secolul 15. Renovat in anul 2001, turnul gazduieste acum un restaurant si un punct de observatie situat la etajul 10, de unde beneficiati de o panorama frumoasa asupra orasului.

Avand o inaltime de 65,7 metri, Turnul Jindrisska este cea mai inalta clopotnita de sine statatoare din Praga. Istoria sa dateaza din 1475, atunci cand a fost construit din lemn drept clopotnita bisericii Sfintilor Henry si Kunhuta, biserica parohiala a Orasului Nou. Actuala versiune din piatra a fost construita la sfarsitul secolului 16. Turnul a fost avariat de mai multe ori, mai intai de catre suedezi in anul 1648 si apoi de catre prusaci in anul 1757. Iar in anul 1801, o furtuna a distrus acoperisul turnului. Turnul a fost restaurat in anul 1879 de catre J. Mocker, cel care a restaurat si biserica Sfintilor Henry si Kunhuta, dandu-le un aspect neo-gotic.

Turnul a fost renovat inca o data in anul 2001. De aceasta data, peretii exteriori au fost pastrati intacti in timp ce interiorul a fost modernizat complet. Cele zece etaje pot fi accesate cu ajutorul scarilor sau al liftului. Etajul superior functioneaza ca punct de observatie care ofera o priveliste minunata asupra centrului istoric al orasului Praga. Intre etajele 7 si 9 se afla un restaurant. Turnul mai contine si un mic muzeu, precum si un magazin.

Deasupra etajului 10 si a platformei de observatie se afla o serie de clopote mari. Cel mai mare si cel mai vechi dintre ele este numit ‘Maria’, a fost turnat in 1518 si cantareste 723 de kilograme. In anul 2003 a fost instalat un carilon cu 10 clopote mai mici, turnate de Petr Rudolf Manousek. Clopotele poarta numele fostelor clopote ale turnului care au fost pierdute sau topite. In fiecare ora, carilonul canta una din cele peste 1.000 de melodii presetate, care se pot auzi doar in interiorul turnului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Praga, Cehia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Turnul Jindrisska?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.