Vizualizezi pagina obiectivului turistic Turnul lui Baiazid din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Turnul lui Baiazid, cum ajung la Turnul lui Baiazid, program Turnul lui Baiazid, preturi Turnul lui Baiazid, poze Turnul lui Baiazid, localizare pe harta Turnul lui Baiazid si alte detalii Turnul lui Baiazid.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Turnul lui Baiazid sau Foisorul de Foc al lui Baiazid este situat in curtea Universitatii din Piata Baiazid (fostul Forum Tauri din perioada bizantina). In acest loc s-a construit in anul 1749 un turn de lemn, pentru observarea incendiilor, care a ars in incendiul din anul 1756. Acestuia i-a urmat un alt turn de lemn, care a ars si el. Actualul turn din piatra a fost construit dupa planurile arhitectului Senekerim Balyan in anul 1828, in stil baroc otoman, la comanda sultanului Mahmud al II-lea, fapt consemnat si intr-o caligrafie de pe piedestalul turnului.

Turnul lui Baiazid are o inaltime de 85 de metri iar grosimea peretilor este de 2 metri. La inceputuri, turnul a avut un acoperis conic din lemn. In anul 1849, turnului i s-au adaugat trei etaje. Acestea au plan octogonal, cu ferestre rotunde pe partea de sus; un etaj de semnalizare, un etaj pentru cosuri si ultimul pentru steaguri de semnal. Etajul al doilea contine si o terasa.

In anul 1889, pe acoperisul turnului a fost construit un stalp de fier, inalt de 13 de metri. In prezent, turnul are un acoperis de piatra si o scara de lemn, cu 256 de trepte. De-a lungul timpului, cartiere intregi din Istanbulul vechi erau pline de case din lemn, incendiile fiind o amenintare constanta.

In turnul lui Baiazid exista un sistem original de semnalizare a incendiilor: pe timpul zilei, incendiul se semnaliza prin coborarea unor cosuri iar pe timp de noapte, cu lampi cu lumini colorate. In anul 1997, turnul a suferit o restaurare amanuntita. Turnul lui Baiazid este functional si astazi, drept turn cu ceas, pentru prognoza meteo si semnalizare pentru navele din Cornul de Aur, pe timp de noapte. Din anul 1972, turnul poate fi vizitat.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Turnul lui Baiazid?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.